Ακίνητα αξίας 34 δισ. διαθέτει προς αξιοποίηση το υπ. Εθνικής Άμυνας

Τι θα πληρώσουν οι επενδυτές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:37
08/06/2016
Ακίνητα αξίας 34 δισ. διαθέτει προς αξιοποίηση το υπ. Εθνικής Άμυνας
5
loading

Στο πλάνο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην κατοχή του, αναφέρθηκε ο υπουργός, Πάνος Καμμένος σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, το ύψος της αντικειμενικής αξίας των προς αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται σε περίπου 34 δισ. ευρώ. Η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρησή της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5% επί του προαναφερόμενου ποσού, γεγονός που συνεπάγεται ετήσια έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως στο νησί Φλέβες στο Σαρωνικό, στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα, στο Πρασονήσι της Ρόδου κλπ.

Τέλος, ο υπουργός κάλεσε την επιμελητηριακή κοινότητα να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με θέσεις και προτάσεις, εκπληρώνοντας το ρόλο της που είναι αυτός του συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα εθνικής οικονομίας.

Προλογίζοντας τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, έκανε λόγο για θετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, οι δραστηριότητες αναψυχής, η επιχειρηματική στέγη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ακόμη, πως «για τα ακίνητα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, όπως και για το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο, ελκυστικό πακέτο για τους επενδυτές. Η διάθεση των ακινήτων θα πρέπει να συνοδεύεται από την εκ των προτέρων διευθέτηση μιας σειράς διοικητικών θεμάτων, όπως π.χ. τα θέματα πολεοδομίας, περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, χρήσεων γης κτλ. Θα πρέπει να ακολουθήσει διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές, με στόχο τη διαφάνεια, αλλά και την αποτελεσματικότητα. Να αξιοποιήσει σύγχρονο μάνατζμεντ, τεχνογνωσία και στελέχη της αγοράς.

Πάνω από όλα, όμως, το σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, οφείλει να συνοδευθεί από την υπέρβαση των ιδεοληψιών που κατατρύχουν την ανάπτυξη και οδηγούν, τελικά, στην απόλυτη αδράνεια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Εεεετσι!!!!

  Τώρα όμως \"αξιοποιούνται\" απο την π΄ρωτη \"πατριωτική\" Κυβέρνηση, έτσι Πάνο μου;
  Εσύ Πάνο μου, ο πατριώτης, ο δεξιός, καταπίνεις τα όσα αντεθνικά κάνουν οι Φίληδες και οι μαρδάδες, έτσι Πάνο μου;
  Εσύ Πάνο μου δεν προσκυνάς όποιον κ όποιον τυχάρπαστο αριστερό, προκειμένου να μη γίνουν εκλογές και χάσεις την θέση και δεν φοράς τις όμορφες παραλλαγές, έτσι Πάνο μου;
  Τελικά εγχείριση εγκεφάλου θέλουν αυτοί που σε ψηφίζουν!

 2. avatar Χρήστος

  Ακόμα περιμένουμε τους εξ Αμερικής ορμομενους επενδυτές φυσικού αεριου

 3. avatar Αρχιστράτηγος

  Πάνο, σήμερα διάβασα πως τα ΕΑΣ θα κλείσουν.
  Αληθεύει;;;;;;;
  Τι έγινε; Γιά πρόσφυγες και λαθρο λεφτά υπάρχουν και γιά εγχωρια αμυντική βιομηχανία δεν υπάρχουν;
  Ε ρε κάτι πατριώτες που μας έτυχαν.

 4. avatar xasia-xasia

  Μπράβο ΜΠΡΑΒΟΟΟ!!!!!!!
  Ξεπουλήστε τα όλα.....ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ .
  Μην αφήσετε τίποτα , [...]

 5. avatar Να μαντέψω

  Οι επενδυτές Θα πληρώσουν 34000 ευρώ. Και τσιμουδιά για να πάρετε τη δόση Γραικοί

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει