Σειρά ενημερωτικών παρουσιάσεων στην επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα, σχεδιάζεται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την αρωγή του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πρώτη ημέρα της υπηρεσιακής επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εμπορίου αρμόδιο για τις υποθέσεις των Ευρωπαϊκών Κρατών Ράιαν Μπαρνς. Ο κ. Γραμματίδης ενημέρωσε τον κ. Μπαρνς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της ελληνικής κυβέρνησης που αποτελεί ευκαιρία για τη σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο κ. Γραμματίδης ζήτησε από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να σχεδιασθεί με τη βοήθεια των τοπικών Υπηρεσιών του υπουργείου σε καθεμιά πολιτεία μια σειρά δράσεων παρουσίασης στην επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ των επενδυτικών ευκαιριών που δημιουργούνται ήδη στην Ελλάδα, αλλά και του συνεχιζόμενου μεταρρυθμιστικού έργου που συντελείται στη χώρα μας. Η ανταπόκριση του Αμερικανού αξιωματούχου ήταν θετική, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και συμφωνήθηκε να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων με τη συνεργασία του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και του Invest in Greece.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Πίτερ Ράσις, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αποφασίσθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στο προγραμματιζόμενο πρόγραμμα δράσεων στις ΗΠΑ ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη του σε κάθε πολιτεία και οργανώνοντας εκδηλώσεις με στόχο την παρουσίαση των επιχειρούμενων μεταρρυθμιστικών τομών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Ο κ. Ράσις δήλωσε ότι «η βοήθεια για την προβολή στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα του έργου πού επιτελείται στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για περισσότερη ανάπτυξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωζώνη».

Ο κ. Γραμματίδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί μια τόσο στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης στις ΗΠΑ για τις δυνατότητες της Ελλάδας και τις ευκαιρίες επιχειρηματικών δράσεων και άμεσων επενδύσεων που δημιουργούνται στο πλαίσιο της αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας».

Στη συνέχεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου θα συναντήσει τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Χόρματς και την πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών Ιρέν Νατιβιντάντ.