Οι γαλλικές τράπεζες θα προτείνουν στα διοικητικά τους συμβούλια να επιμηκυνθεί το σύνολο των 15 δισ. ευρώ -που είναι το άνοιγμά τους σε ελληνικά ομόλογα τα οποία λήγουν πριν το 2020- στο πλαίσιο της συνεισφοράς των ιδιωτών επενδυτών στο ελληνικό πακέτο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαουάν.

Η ανακοίνωση έγινε κατόπιν της συνάντησης του υπουργού με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας και τα ανώτατα στελέχη γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών.

«Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους όργανα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στις 21 Ιουλίου, και στο ύψος τους συνόλου των ποσών με τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα με χρόνο ωρίμανσης έως το 2020, ήτοι περίπου 15 δισ. ευρώ», εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Μπαρουέν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, «που επιβεβαιώνει τη θέληση του γαλλικού τραπεζικού συστήματος να συμμετέχει πλήρως στην κινητοποίηση για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη».