Θα με εξέπληττε αν φτάναμε σήμερα σε συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Φιλανδός υπουργός ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά πισωγυρίσματα στις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Όπως είπε, οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πρόταση μπροστά τους για να πάρουν μια απόφαση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι τίποτα συγκεκριμένο, πέραν των διαρροών στον Τύπο. «Έχουμε σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα κοινοβούλιά μας», πρόσθεσε και οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, συνδέονται με αυστηρές προϋποθέσεις που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, είπε.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουις Ντε Γκίντος εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες. O Λ. Ντε Γκίντος είπε ότι οι θεσμοί έχουν κάνει αντιπροτάσεις στο ελληνικό κείμενο που κατατέθηκε τη Δευτέρα και οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να το αναλύσουν. Ερωτηθείς αν η νύχτα αναμένεται να είναι μακριά, απάντησε πως το μόνο που ξέρει είναι πως υπάρχει πολιτική βούληση για εξεύρεση λύσης.