Περισσότεροι από δέκα οικονομικοί επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών φέρονται, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων τους, να εμπλέκονται σε υπόθεση απιστίας από την οποία το ταμείο του δημοσίου στερήθηκε έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών οι συγκεκριμένοι ύποπτοι επιθεωρητές παρανόμως, πολλές φορές, διενεργούσαν επανέλεγχους σε διάφορες επιχειρήσεις που εμφανίζονταν να χρωστούν στο δημόσιο και να μην είχαν τακτοποιήσει τις οφειλές τους. Συμπτωματικά (;) όμως κάθε φορά που οι καταγγελλόμενοι επιθεωρητές ασχολούνταν με τέτοιες υποθέσεις η κατάληξη ήταν ίδια. Μηδένιζαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις, ακυρώνοντας τους έλεγχους του πρώτου κλιμακίου των συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει έσοδα που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι στο τέλος της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων , σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με το νόμο 1608 του 1950 περί καταχραστών του δημοσίου που προβλέπει για τους παραβάτες που θα κριθούν ένοχοι ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.