Εντός των οικονομικών πλάνων που έχει θέσει για την πορεία του κατά το τρέχον έτους βρίσκεται ο όμιλος Metro – My Market, με τη διοίκηση της εταιρείας να εκτιμά πως η τρέχουσα χρήση θα κλείσει με άνοδο του τζίρου η οποία όμως θα είναι μονοψήφια και την κερδοφορία να βρίσκεται τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα, και πιθανώς βελτιωμένη, συγκριτικά με το 2022.

Ειδικότερα, παρατηρήθηκε πιο αργή ανάπτυξη στη χονδρική, καθώς παρά την αυξημένη τουριστική ροή το spending (το ξόδεμα χρημάτων) ήταν περιορισμένο, κάτι που αποτυπώθηκε άμεσα στους επαγγελματίες HoReCa και έμμεσα στο Cash & Carry. Ωστόσο, τώρα διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης, ενώ η καλή πορεία της λιανικής σε όρους όγκου και αξίας αναμένεται να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα στην πορεία της χρήσης.

Επιπλέον, οι επενδύσεις net metering που υλοποιεί η εταιρεία από το 2015 για διαχείριση του κόστους ενέργειας αναμένεται να διασφαλίσουν στην Metro την κερδοφορία που στοχεύει αλλά και στο να εξυπηρετεί το μεγάλο πλάνο που έχει για τα επόμενα χρόνια. Ήδη, τα αποτελέσματα των «πράσινων» επενδύσεων – που εντείνονται τα τελευταία χρόνια – έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, με τη διοίκηση να αναμένει ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά. Κατά το τρέχον έτος η Metro ξεκίνησε και την ανάπτυξη του νέου της concept υπό τον τίτλο «My Market Local». Η επιχείρηση, εισήλθε δυναμικά στον χώρο των καταστημάτων της γειτονιάς, μέσω του μοντέλου franchising που φέρουν αυτή ακριβώς την ονομασία, My market Local.

Ο κάθε νέος franchisee παραλαμβάνει, με το κλειδί στο χέρι ένα κατάστημα, που λειτουργεί στα πρότυπα, τις αρχές και τη σχέση εμπιστοσύνης των εταιρικών καταστημάτων, εξασφαλίζοντάς του σιγουριά, σταθερότητα, επαγγελματική ανέλιξη και αξιοπρεπή έσοδα. Παράλληλα, υπάρχει συνεχής καθοδήγηση από την εταιρεία για τη στήριξη των νέων συνεργατών, στα πρώτα τους βήματα. Το άνοιγμα αυτού του νέου concept επιταχύνθηκε στο β’ εξάμηνο, πλησιάζοντας τον στόχο των 20 σημείων μέχρι τέλος του 2023, ενώ στόχος είναι του χρόνου το άνοιγμα 20-25 καταστημάτων τουλάχιστον, ενώ πρόθεση της Metro είναι σε βάθος πενταετίας να ανοίξει 150 σημεία και σε βάθος δεκαετίας 280.