Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Από σήμερα, θα δημοσιεύουμε τις γνώμες σας ως αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό.

«Από παιδί ήμουν κάτοικος των νοτίων προαστίων. Γνωρίζω αρκετά για το Ελληνικό. Καταρχάς το Ελληνικό για να καταλάβει κάποιος πόσο μεγάλο είναι πρέπει να μπει μέσα με το όχημα του και να κάνει βόλτες επί περίπου 2 ώρες… Η έκταση είναι τεράστια πραγματικά!!!

Εάν υπολογίσουμε δε και την έκταση που έχει η ΥΠΑ (σημ: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και εφάπτεται, ο χώρος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα γραφεία της ΥΠΑ θέλουν τόσες δεκάδες αν όχι εκατοντάδες στρέμματα κήπου; Για την δεκαετία του 50 ίσως δεν είχε σημασία το μέγεθος. Τώρα έχει. Κανείς δεν μιλάει γι αυτό …

Μία ζωή ακόμα και πριν κλείσει το αεροδρόμιο θυμάμαι τους πάντες (κατοίκους – φορείς – επιχειρηματίες) να σκοτώνονται για το Ελληνικό για το οποιοδήποτε θέμα. Αυτή η μισαλλοδοξία του Έλληνα… Δεν κατάλαβαν βέβαια οι ανόητοι ότι τόσα χρόνια που δεν αφήνουν να γίνει τίποτα στο Ελληνικό η αξία της περιοχής διαρκώς υποβαθμίζεται και είναι λες και ζουν δίπλα σε ένα φάντασμα.

Ύστερα έφτασαν στο σημείο να στοχοποιήσουν κάποιους αγώνες ταχύτητας που γινόντουσαν που και πού στην πίστα του πρώην αερολιμένα. Τους ενοχλούσε δήθεν ο θόρυβος. Φυσικά όταν πριν από 30 χρόνια αγόρασαν εκεί φτηνά την γη ο πολλαπλάσιος κατά εκατοντάδες φορές ήχος των αεροσκαφών που περνούσαν κάθε 10 λεπτά πάνω από τα κεφάλια τους δεν τους ενοχλούσε ! Οι αγώνες σταμάτησαν. Ο κόσμος εκτονώνεται και πάλι στην παραλιακή και στη Βουλιαγμένης με 200+ χιλιόμετρα την ώρα. Φυσικά και η ΕΛΠΑ δεν βοήθησε […].

Θα μπορούσαμε να έχουμε παγκόσμια προβολή και τουρισμό από ένα μεγάλο πάρκο και μια πίστα.

Τώρα απλά θέλουν να κάνουν όλο το Ελληνικό τσιμέντο με 10 δέντρα έτσι ώστε να το ονομάσουν πάρκο και να βγάλουν δισεκατομμύρια πουλώντας πανάκριβη γη για τους έχοντες.

Θα υπογειοποίησουν διάβασα και την παραλιακή οδό για να μην τους ενοχλεί ο ήχος φυσικά. Δεν είναι δυνατόν ο άλλος να πληρώσει τόσα χρήματα και να βλέπει αυτοκίνητα. Θέλει μόνο θέα στη θάλασσα και στον κήπο…

Φυσικά όποιος πάει να μπει στο Ελληνικό από την μία είσοδο που κάποιες φορές είναι ανοιχτή έχει κίνδυνο να συλληφθεί από την αστυνομία.

Κάποιοι που επί χρόνια έμπαιναν μέσα με φορτηγά και τους είχαμε δει πολλοί, άραγε ήταν μέσα νόμιμα ή απλά ήταν γνωστοί μεταξύ τους και άρπαζαν πράγματα από τον χώρο παράνομα;

Φιλικά
Αλέξανδρος Σ.»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]