Τον απόλυτο τρόμο, όπως η ίδια λέει, έζησε μία μητέρα στο Λονδίνο, όταν ανακάλυψε μία… αλεπού όχι μόνο να έχει εισβάλει στο σπίτι της αλλά και να έχει σκαρφαλώσει στο κρεβάτι της 6χρονης κόρης της και να της γλείφει το πρόσωπο!

Η Jo Williams από το Clapham στο νότιο Λονδίνο περιέγραψε τη σκηνή στη Daily Mail, τονίζοντας πως η μικρή Ava κοιμόταν και δεν έπαθε τίποτα αλλά η ίδια αφιέρωσε μιάμιση ώρα «παλεύοντας» να διώξει την αλεπού από το σπίτι της, μέχρι αυτή να το σκάσει από παράθυρο της ταράτσας.

Η 40χρονη εργαζόταν στο γραφείο της που είναι δίπλα στο υπνοδωμάτιο της κόρης της όταν άκουσε έναν θόρυβο.

Έτρεξε στο δωμάτιο της μικρής και, προς μεγάλη έκπληξή της, βρήκε μία αλεπού σκαρφαλωμένη πάνω στο κοιμισμένο κορίτσι, να του γλείφει το πρόσωπο.

Η ίδια λέει πως ίσως άρεσε στην αλεπού μια ειδική κρέμα με άρωμα φρούτων που βάζει στο πρόσωπο της 6χρονης κάθε βράδυ επειδή πάσχει από ξηροδερμία.

Η Williams κυνήγησε την αλεπού αρχικά μόνη της και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός γείτονα, επειδή ο άνδρας της έλειπε από το σπίτι.

«Αρχικά πάγωσα, μετά έτρεξα και έβγαλα την Ava από το δωμάτιο», περιέγραψε η 40χρονη. «Η αλεπού είχε κάνει άνω κάτω όλο το δωμάτιο».

Η Williams πιστεύει πως η αλεπού μπήκε στο σπίτι από την πίσω πόρτα, την οποία είχε αφήσει ανοιχτή στις 3 Σεπτεμβρίου που συνέβη το περιστατικό, ενώ απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην ταΐζουν τις αλεπούδες γιατί αυτό είναι που τις οδηγεί ολοένα και περισσότερο στις αστικές περιοχές.

«Πολύς κόσμος ταΐζει τις αλεπούδες ξεχνώντας πως είναι βλαβερά ζώα. Εάν σταματήσουν, δεν θα συμβαίνουν περιστατικά σαν αυτό στο σπίτι μας. Έχουμε ακούσει για επιθέσεις αλεπούδων σε παιδιά και μόλις περάσει το σοκ και πέσει η αδρεναλίνη, συνειδητοποιούμε πόσο φτηνά τη γλιτώσαμε. Η κόρη μου δεν έπαθε τίποτα, δεν ξύπνησε καν, αλλά ποιος ξέρει πόσες αρρώστιες κουβαλούν οι αλεπούδες…», είπε.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης The Mammal Society τόνισε πως παρότι οι αλεπούδες δεν είναι από τη φύση τους επιθετικές, μπορεί να γίνουν αν νιώσουν πως απειλούνται. «Είναι πράγματι πιθανό την αλεπού να προσέλκυσε η κρέμα στο πρόσωπο του κοριτσιού και να την έγλειφε όπως θα το έκανε ένας σκύλος, χωρίς καμία διάθεση επίθεσης. Όταν μία αλεπού επιτίθεται, είναι απλά το τελευταίος μηχανισμός για την άμυνά της, το κάνει από φόβο όχι από επιθετικότητα, συνήθως εάν την πλησιάζει άνθρωπος ή εάν νιώθει εγκλωβισμένη. Ωστόσο οι αλεπούδες εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ανθρώπινη παρουσία και τα ανθρώπινα περιβάλλοντα λόγω της αφθονίας του φαγητού στις πόλεις», εξήγησε και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι ενθαρρύνουν τις αλεπούδες αφήνοντας στον κήπο φαγητό για άλλα ζώα. Για να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση να βρουν μια αλεπού στο σπίτι τους θα πρέπει να κλείνουν καλά τους κάδους των απορριμμάτων και να μην επιχειρούν να την εξημερώσουν. Χρειάζεται να μας φοβούνται, αν χάσουν το φόβο τους για μας θα γίνουν ακόμα πιο τολμηρές και τότε πιθανώς θα μπαίνουν ακόμα πιο εύκολα μέσα στα σπίτια».

Εκτιμάται πως υπάρχουν 33.000 αλεπούδες που ζουν σε αστικές περιοχές της Βρετανίας.