Ο Travis Kauffman έγινε διασημότητα για μια μέρα όταν ισχυρίστηκε πως πάλεψε και σκότωσε με τα γυμνά του χέρια ένα βουνίσιο λιοντάρι την ώρα που έκανε τζόκινγκ.

Μόνο που οι Αρχές του Κολοράντο των ΗΠΑ εντόπισαν τελικά το ανθρωποφάγο λιοντάρι και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Coloradoan», η νεκροψία έδειξε πως το ζώο ήταν μόλις 3-4 μηνών!

Για «λιονταράκι» κάνει πράγματι λόγο και η υπηρεσία Colorado Parks and Wildlife που είναι υπεύθυνη για την άγρια ζωή του Κολοράντο. Το φύλο του ζώου δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς είχε γίνει εντωμεταξύ τροφή για τα άγρια θηρία της περιοχής, οι κρατικοί κτηνίατροι υποπτεύονται πάντως πως ήταν αρσενικό.

Ο Kauffman αποκάλυψε την ιστορία του στα τοπικά Μέσα και η ιστορία του έκανε πρόσφατα τον γύρο του κόσμου, καθώς οι επιθέσεις των αμερικανικών λιονταριών του βουνού σε ανθρώπους παραείναι σπάνιες, πόσο μάλλον που εδώ έχασε από έναν άνθρωπο.

Ο 31χρονος είχε δηλώσει πως πάλεψε στα ίσα με το λιοντάρι, που του επιτέθηκε αναίτια προσπαθώντας να τον αρπάξει από το κεφάλι. «Και τότε η φοβική μου αντίδραση μετατράπηκε σε αντίδραση πάλης», είπε και περιέγραψε λεπτομερώς τη μάχη με το τρομακτικό θηρίο. Το οποίο έπνιξε τελικά πατώντας το με το δεξί του πόδι στον λαιμό «ώσπου μερικά λεπτά αργότερα σταμάτησε να κινείται».

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Colorado Parks and Wildlife, Rebecca Ferrell, επιβεβαίωσε πως η νεκροψία του μικρού λιονταριού έδειξε θάνατο από πνιγμό. Υπερασπίστηκε πάντως τις πράξεις του Kauffman, λέγοντας πως έκανε το σωστό και πάλεψε για τη ζωή του, από τη στιγμή που του επιτέθηκε το λιονταράκι.

«Είναι σίγουρα κάτι που δεν ακούς κάθε μέρα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά το ένστικτο επιβίωσης ξύπνησε μέσα του και έκανε τελικά αυτό που έπρεπε να κάνει», είπε στην ιστοσελίδα Buzzfeed News…