Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, ο Beetlejuice (Σκαθαροζούμης) του Michael Keaton επιστρέφει με το «Beetlejuice Beetlejuice» και είναι έτοιμος να σπείρει και πάλι τον όλεθρο στην πόλη Winter River, στο πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας του σκηνοθέτη Tim Burton από το 1988.

Ο Burton είχε δηλώσει στο EW ότι το να ξαναδεί τον Keaton να φοράει το θρυλικό ασπρόμαυρο ριγέ κοστούμι του και να βάφει το πρόσωπό του ήταν «μια περίεργη εξωσωματική εμπειρία».

Ενώ ο Burton και ο Keaton είχαν εκφράσει την ιδέα να συνεργαστούν σε ένα πιθανό σίκουελ όλα αυτά τα χρόνια, ο σκηνοθέτης είπε ότι τους ενδιέφερε να επανεξετάσουν την ταινία μόνο αν είχαν μια ιστορία με ένα «συναισθηματικό αγκίστρι» που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν.

Ο Burton βρήκε αυτό το δέσιμο στο σενάριο των Alfred Gough και Miles Millar, το οποίο βασίζεται σε μια ιστορία που δημιούργησαν μαζί με τον Seth Grahame-Smith.

«Ταυτίστηκα τόσο πολύ με τον χαρακτήρα της Lydia, αλλά μετά φτάνεις τόσα χρόνια αργότερα και κάνεις το δικό σου ταξίδι, περνώντας από τον κουλ έφηβο στον κουτσό ενήλικα, και πάλι πίσω και μπρος», είπε η Burton. «Αυτό το έκανε συναισθηματικό, του έδωσε ένα θεμέλιο. Έτσι, αυτό ήταν το στοιχείο που πραγματικά με έβαλε σε αυτό».

Λίγα λόγια για την ταινία

Υπό τον ήχο μιας παιδικής χορωδίας που τραγουδάει το «Day-O (The Banana Boat Song)» -το τραγούδι που έχει συνδυαστεί άρρηκτα με την ταινία του 1988-, το κλιπ ξεκινά με τρεις γενιές της οικογένειας Deetz -τη γιαγιά Delia (Catherine O’Hara), τη μαμά Lydia (Winona Ryder) και την εγγονή Astrid (Jenna Ortega)- να παρευρίσκονται μαζί σε μια άγνωστη κηδεία.

Μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή, η Astrid καταφέρνει να τρυπώσει στη σοφίτα της οικογένειας, όπου ανακαλύπτει τη μινιατούρα του Winter River που περιείχε τον Beetlejuice/Betelgeuse, μέχρι που κάποιος παίρνει την καταστροφική απόφαση να προφέρει το όνομά του τρεις φορές.

Η Lydia τρέχει στη σοφίτα πάνω στην ώρα για να δει τη μακέτα να καταρρέει στη μέση, πριν ο Beetlejuice σηκωθεί περήφανα από τις στάχτες του, ανοίξει τα χέρια του και δηλώσει: «Ο χυμός είναι ελεύθερος»!