Οι κριτικοί κινηματογράφου αποθέωσαν την ταινία Oppenheimer το νέο κινηματογραφικό του Κρίστοφερ Νόλαν, που αφηγείται την ιστορία του επιστήμονα που θεωρείται ο πατέρας της ατομικής βόμβας.

Σύμφωνα με το variety.com η ταινία έκανε πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη την Τρίτη 11 Ιουλίου και οι κριτικοί τη χαρακτήρισαν απίστευτη.

Ο Ρόμπι Κόλλιν από την «Telegraph» ανέφερε πως «είμαι διχασμένος ανάμεσα στο να είμαι σιωπηλός και μυστηριώδης για το Oppenheimer και στο να βγω και να πω ότι είναι μια απόλυτη επιτυχία που μου άνοιξε τον εγκέφαλο σαν συσπασμένος πυρήνας πλουτωνίου και με άφησε να κλαίω με λυγμούς στους τίτλους τέλους, όπως δεν μπορώ καν να θυμηθώ ποια άλλη (το έκανε)».

Επίσης, ο κριτικός ταινιών του «Vulture» Μπιλτζ Εμπίρι ξετρελάθηκε: «Το OPPENHEIMER είναι… απίστευτο. Η λέξη που μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό είναι “τρομακτικό”. Ένα αδυσώπητα γρήγορο, εξωφρενικά λεπτομερές, περίπλοκο ιστορικό δράμα που χτίζεται και χτίζεται και χτίζεται, μέχρι που ο Νόλαν ρίχνει το σφυρί κάτω με τον πιο εκπληκτικό, συγκλονιστικό τρόπο».

Ακόμη, ο Ματ Μέιτουμ της «Total Film» έγραψε στο Twitter ότι «το Oppenheimer με άφησε άναυδο: μια μελέτη χαρακτήρα στην πιο μεγάλη κλίμακα, με μια μεγαλειώδη κεντρική ερμηνεία από τον Κίλιαν Μέρφι. Ένα επικό ιστορικό δράμα, αλλά με μια σαφώς νολανική ευαισθησία: η ένταση, η δομή, η αίσθηση της κλίμακας, ο εκπληκτικός ηχητικός σχεδιασμός, η αξιοσημείωτη οπτική. Ουάου».

Το trailer της ταινίας: