Η σειρά «The Crown» από την προβολή του πρώτου επεισοδίου κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα και το ενδιαφέρον και να αποτελέσει μια από τις πλέον πολυσυζητημένες σειρές του Netflix. Η… «κλειδαρότρυπα» που άνοιξε το «The Crown» και ακολουθεί τα γεγονότα της βασιλικής οικογένειας μαζί με τα σκάνδαλα και τις τραγωδίες που συνέβησαν μέσα στο παλάτι, άρεσε στο κοινό.

Η πέμπτη σεζόν της σειράς, μέχρι στιγμής, είναι αυτή που έχει σχολιαστεί περισσότερο ενώ φαίνεται πως αυτή που θα διχάσει ακόμα περισσότερο τους θαυμαστές του «The Crown» θα είναι η έκτη σεζόν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις σκηνές που αφορούν το διάστημα μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα αλλά και το τροχαίο που της στέρησε τη ζωή.

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην πέμπτη σεζόν του «The Crown» ως τηλεοπτική πριγκίπισσα Νταϊάνα, χρειάστηκε μάλιστα να ξαπλώσει μέσα σε φέρετρο για τις ανάγκες των γυρισμάτων προκαλώντας δυσφορία στους τηλεθεατές.

Το Netflix βρέθηκε, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα στο επίκεντρο αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων επειδή «ξεπέρασε τα όρια όσον αφορά τις σκηνές που δείχνουν τον θάνατο της Νταϊάνα στο Παρίσι το 1997».

Τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο αναφέρουν πως οι σκηνές που δείχνουν την πριγκίπισσα Νταϊάνα νεκρή προκαλούν συναισθηματική δυσφορία στον κόσμο που την αγάπησε.

Οι Ουίλιαμ και Χάρι θα εμφανιστούν επίσης στη νέα σεζόν, να ακολουθούν το φέρετρο της μητέρας τους στην κηδεία της σε σκηνές που τα ξένα μέσα περιέραψαν ως «πολύ σπαρακτικές».

Άτομο που παραβρέθηκε στα γυρίσματα είπε στην εφημερίδα Sun: «Στην πραγματικότητα έβαλαν την Ελίζαμπεθ να σκαρφαλώσει σε ένα φέρετρο και να παίξει τη νεκρή Νταϊάνα. Οι θεατές θα δουν έναν Γάλλο ιερέα να κάνει την τελετή για την Νταϊάνα, καθώς ανακηρύσσεται νεκρή».