Το Netflix τα τελευταία χρόνια έχει αρκετά προβλήματα όσων αφορά τις σειρές του ωστόσο όταν πρόκειται για μίνι σειρές μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα πάνε καλύτερα στην πλειοψηφία τους. Το Devil in Ohio είναι μια (σχετικά) νέα σειρά του Netflix που έκανε πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου με 8 επεισόδια. Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα και με κεντρική πρωταγωνίστρια την Emily Deschanel του Bones ίσως οι προσδοκίες για την νέα χορορ μίνι σειρά του Netflix να ήταν πιο αυξημένες από όσο θα έπρεπε.

Η σειρά ακολουθεί την Mae μια έφηβη που ένα βράδυ θα εμφανιστεί στο νοσοκομείο του Ohio. Η Mae βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και είναι αρκετά επιφυλακτική στο να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Χαραγμένη στην πλάτη της βρίσκεται μια πεντάλφα κάτι που τραβάει τα βλέμματα όσων εργάζονται στο νοσοκομείο. Η ψυχίατρος Dr. Suzanne Mathis θα έρθει κοντά με την Mae η οποία αρχίζει να εμπιστεύεται την Suzanne, έτσι η δεύτερη θα προσφερθεί να φιλοξενήσει στο σπίτι της την ατυχή Mae μεχρι να βρεθεί μια σωστή ανάδοχη οικογένεια να την αναλάβει. Σιγά σιγά έρχονται στην επιφάνεια κάποιες από τις συνήθειες της Mae και αποκαλύπτεται πως εκείνη έχει ξεφύγει από μια σατανιστική αίρεση που βρίσκεται σε μια κοντινή επαρχιακή κοινότητα.

Οι αρχές προσπαθούν να ερευνήσουν σχετικά με την αίρεση ωστόσο λίγο τα θρησκευτικά ζητήματα λίγο η ανικανότητα τους μπαίνουν εμπόδιο στο να κάνουν ουσιαστική δουλειά. Έτσι το παρελθόν της Mae θα χτυπήσει την πόρτα και θα βάλει την οικογένεια Mathis σε μπελάδες. Άτομα της αίρεσης θέλουν πίσω την Mae πάση θυσία (κυριολεκτικά) καθώς το κορίτσι είναι προσφορά στον Λουσιφερ και το να τριγυρνάει ελεύθερο βάζει σε κίνδυνο να αποκαλυφθούν μυστικά της κοινότητας της. Βλέπουμε το πώς το δέσιμο με την οικογένειά της Suzanne την αλλάζει αλλά και την εσωτερική της μάχη καθώς θα πρέπει να πάει κόντρα σε όλα όσα πίστευε μέχρι στιγμής.

Η άποψη της ομάδας του Lordoftheseries.gr

Η σειρά έχει το θετικό ότι προσφέρει αρκετό σασπένς μέχρι και το 8ο επεισόδιο ωστόσο πάσχει από έλλειψη προσωπικότητας καθώς δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει στο είδος της. Ο αργός ρυθμος των επεισοδίων σε συνδυασμό με την όχι και τόσο ικανοποιητική κλιμάκωση της ιστορίας σε κάνουν συχνά να σκέφτεσαι πως το Devil in Ohio θα ήταν πολύ καλύτερο σαν ταινία ή αν έστω αποτελούνταν από 4 επεισόδια. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις μπορούμε να πούμε πως η σειρά παίρνει τον χρόνο της προκειμένου να μας γνωρίσει και να αναπτύξει τους χαρακτήρες της ωστόσο εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση με τους χαρακτήρες να μην εξελίσσονται ιδιαίτερα και να μην έχουν έντονες αλλαγές στην προσωπικότητα τους με εξαίρεση την Mae άντε και την Suzanne.

Σκηνοθετικά πάλι δεν έχουμε κάποια πρωτοτυπία αλλά έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά προκειμένου να αποτυπωθεί η ανατριχιαστική αιρετική κοινότητα του Ohio και γενικά η σειρά έχει την αισθητική που της αρμόζει. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική που από το opening της σειράς γίνεται αρκετά καλή δουλειά και σε βάζει στο κλίμα. Το Cast κάνει αρκετά καλή δουλειά με την Emily Deschanel να είναι ιδανική στον νέο της ρόλο και να θυμίζει στο κοινό της αρκετά γιατί την αγάπησαν ως Brennan στο Bones. Βέβαια εδώ πάσχει λίγο από άγνοια κινδύνου που μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό για τον θεατή.


Με λίγα λόγια το Devil in Ohio είναι απλά μέτριο. Με όμορφη αισθητική αλλά ένα αρκετά αργό σενάριο που θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί πολύ καλύτερα στην μικρή οθόνη.