Εκτός από τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και τα προσεγμένα cocktail bars στα βόρεια προάστια θα βρείτε μεζεδοπωλεία και ουζερί που θα σας κάνουν να απολαύσετε τη στιγμή και με το παραπάνω. Με όμορφους και περιποιημένους χώρους και έμφαση, κυρίως, στις γεύσεις των μεζέδων, οι διευθύνσεις που ακολουθούν θα σας κάνουν να καθιερώσετε μια επίσκεψη στα βόρεια πού και πού.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Αυθαίρετο

Το αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα. Το μυστικό μεζεδοπωλείο– ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Η πιο σύγχρονη και επιτυχημένη εκδοχή του σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας ανήκει αδιαμφισβήτητα στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα (Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26), με διάφορα αδερφάκια σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Και εδώ η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της, ενώ διανθίζεται με μοντέρνα στοιχεία και αναπάντεχους συνδυασμούς. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας δίνουν το παρών και παντρεύονται αριστοτεχνικά, δημιουργώντας πιάτα που μένουν αξέχαστα.

Ρίζες

Ουζερί οι Ρίζες

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το στέκι της παρέας. Οι Ρίζες, στα Μελίσσια (Λεωφόρος Πεντέλης 7) παραμένουν πιστές στη βολιώτικη φιλοσοφία των παραδοσιακών τσιπουράδικων και σερβίρουν χύμα βολιώτικο τσίπουρο συνοδεία εκλεκτών λιχουδιών, από επιλεγμένα προϊόντα (κυρίως από το Βόλο και την Βόρεια Ελλάδα). Αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι άλλο εκτός από το συνοδευτικό του τσίπουρου, μπορείτε να επιλέξετε από τις εναλλακτικές προτάσεις του καταλόγου. Ζωντανή, ρεμπέτικη μουσική μία φορά την εβδομάδα.

Ονειρία

Ονειρία

Παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8), σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που το διακρίνει. Στεγασμένο σε ένα παλιό δίπατο σπίτι, διαθέτει μια όμορφη σάλα διακοσμημένη με αντίκες, καθώς και μια υπέροχη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μεζεδοπωλείο Ονειρία αποτελεί ιδανικό προορισμό για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.