Όπως έχει αναφερθεί ανάμεσα στις σειρές του Μαρτίου που τραβούν το ενδιαφέρον είναι και η σειρά «The Last Days of Ptolemy Grey – Οι Τελευταίες Μέρες του Πτολεμαίου Γκρέι» κυρίως λόγω Samuel L. Jackson και Apple TV+.

Αυτοί οι δύο λόγοι λοιπόν έφταναν και το αποτέλεσμα ήταν περίπου αυτό που περιμέναμε.

Η νέα σειρά της streaming πλατφόρμας έκανε πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου και είναι βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Walter Mosley. Η πλοκή ακολουθεί τον Ptolemy Grey (Jackson), έναν ηλικιωμένο άντρα ξεχασμένο από τους κοντινούς του ανθρώπους, ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό. Χωρίς κάποιον να τον φροντίζει και ενώ πάσχει από άνοια, ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, η Robyn (Dominique Fishback) αναλαμβάνει να τον βοηθήσει. Μαζί, θα ανακαλύψουν μία πιθανή λύση στο πρόβλημα μνήμης του Ptolemy, ο οποίος θα «ξεσκεπάσει» σοκαριστικές αλήθειες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του.

Η Robyn θα τραβήξει τον Ptolemy από αυτή την «μαύρη τρύπα» που έχει πέσει και μαζί θα καταφέρουν να ξετυλίξουν όσα ο ίδιος έχει χαμένα και μπερδεμένα στο μυαλό του. Βέβαια όλα έχουν το τίμημά τους.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο όλη η σειρά είναι καθαρά ο Samuel L. Jackson που με την υποκριτική του απογειώνει και όλα τα υπόλοιπα καθώς υποδύεται σχεδόν δύο χαρακτήρες. Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να αδικήσουμε και την «συμπρωταγωνίστριά» του Dominique Fishback που υποδύεται την Robyn και είναι εξίσου εξαιρετική στον ρόλο της. Υποκριτικά αυτοί οι δύο μόνο φτάνουν καθώς όλο το υπόλοιπο cast περνά σχεδόν απαρατήρητο.

Σεναριακά και εφόσον ήταν βασισμένο σε βιβλίο δεν έχει κάποιες αδυναμίες αν και πιστεύω πως το τέλος δόθηκε λίγο απότομα και θα ήθελα έστω ένα ακόμη επεισόδιο να καταλάβω κάποια πράγματα καλύτερα.

Σκηνοθετικά παίρνουμε την ποιότητα που μας χαρίζει σχεδόν πάντα η Apple TV+ που όπως έχω ξαναπεί πλησιάζει σε αυτόν τον τομέα μεγάλα κανάλια. Από την άλλη δεν υπήρχε κάτι μεγάλο που θα μπορούσε να απογειώσει σκηνοθετικά την σειρά, αλλά όλες σκηνές και τα flashback που ήταν βασισμένα στον Ptolemy αποδόθηκαν πολύ όμορφα.

Η σειρά αποτελείται από μόλις έξι επεισόδια και θεωρείτε μίνι σειρά που σίγουρα θα πρότεινα σε όσους θέλουν να δουν κάτι που η υποκριτική υπερισχύει καλύπτοντας όλα τα υπόλοιπα. Αν είστε fan κοινωνικών σειρών που προσπαθούν να θίξουν κάποια ζητήματα του κόσμου μας, ο Πτολεμαίος – Samuel L. Jackson θα σας τα μεταφέρει με τον δικό του τρόπο.