Η Marvel συνεχίζει την κυριαρχία της στο Disney+ με την μια της σειρά να διαδέχεται την άλλη. Αυτήν την φορά μας χάρισε κάτι πολύ ξεχωριστό και διαφορετικό με την πρώτη της animated σειρά που είναι επίσημα μέρος του MCU.

To What If…? έχει ένα πολύ ιντριγκαδορικο σενάριο καθώς εξερευνά παράλληλα σύμπαντα και κάθε επεισόδιο μας παρουσιάζει γνώριμες ιστορίες του σύμπαντος της Marvel και μας δείχνει πως θα είχαν εξελιχθεί αν είχαν πάρει μια διαφορετική τροπή. Ο βασικός χαρακτήρας και αφηγητής της σειράς είναι ο Watcher (Jeffrey Wright) ένας ισχυρός φρουρός του πολυσυμπαντος που έχει ορκιστεί να παρατηρεί το πολυσυμπαν αλλά να μην επεμβαίνει στις ιστορίες του όσο και να το θέλει.

Τα πρώτα 9 επεισόδια της σειράς εξερευνούν σενάρια με αρκετό ενδιαφέρον με πρωτότυπες ιδέες και αλλαγές σε όσα έχουμε δει στο MCU. Τα επεισόδια μπορούμε να πούμε πως χωρίζονται σε πιο σοβαρά και πιο κωμικά καθώς η γκάμα των ιστοριών που λέγονται είναι μεγάλη. Έτσι εξερευνούμε ιστορίες όπως τι θα γινόταν αν η Agent Carter είχε πάρει τον ορό αντί για τον Steve Rogers, τι θα γινόταν αν η γη έχανε τους ήρωες της ή αν ο Doctor Strange έχανε την καρδιά του αντί για τα χέρια του.

Η σειρά έχει και πιο σουρεαλιστικά επεισόδια που εξερευνούν ένα σύμπαν της Marvel όπου υπάρχουν ζόμπι και την έκβαση της ιστορίας του Thor αν αυτός ήταν μοναχοπαίδι. Όλα αυτά τα σενάρια αρχικά φαίνονται ασύνδετα ωστόσο όλα καταλήγουν στο τι θα γινόταν αν ο Ultron είχε κερδίσει και τότε καταλαβαίνεις ότι και οι προηγούμενες ιστορίες δεν ειπώθηκαν τυχαία.

Γενικότερα αποτελεί τεράστιο ενδιαφέρον πως παρουσιάζεται το πολυσυμπαν στην σειρά που φαίνεται να είναι το στόχαστρο της Marvel για αυτήν την φάση της, εξίσου ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα ξαναδούμε τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε σε κάποιο νέο Project της εταιρείας ίσως και σε Live Action μεταφορά.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η 1η σεζόν του What If κάνει εξαιρετική δουλειά και μας χαρίζει ιστορίες που μας κάνουν να ευχόμαστε να τις είχαμε δει σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα. Από την άλλη το γεγονός ότι η Marvel επιτέλους χρησιμοποιεί το Animation ως μέσο αφήγησης για μια ιστορία της είναι αρκετά αισιόδοξο για τους Fans του είδους καθώς καταφέρνει να αποδείξει πως δεν χρειάζεται μια σειρά να είναι Live action για να την πάρουμε στα σοβαρά. Κύριο λόγο σε αυτό βέβαια παίζει και η εξαιρετική δουλειά του στούντιο στο animation της σειράς που κατάφερε να ζωντανέψει χαρακτήρες και σκηνικά μαχών με φανταστικό τρόπο.

Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμενοι και ενώ σε κάθε επεισόδιο έχουμε διαφορετικό κεντρικό πρόσωπο καταφέρνουν να σου μένουν και να σε κάνουν να θες να τους ξαναδείς. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό βέβαια παίζει το έξυπνο σενάριο της σειρά με τους σεναριογράφους να έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο να εκπληρώσουν. Μην ξεχνάτε πως δεν είναι εύκολα να παίρνεις ήδη γνώριμους και αγαπητούς χαρακτήρες να παρουσιάζεις μια εναλλακτική εκδοχή τους και να καταφέρνεις να έχεις το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.Η σειρά λοιπόν όχι μόνο καταφέρνει να μας ξανά γνωρίσει χαρακτήρες που ήδη έχουμε αγαπήσει αλλά καταφέρνει να μας τους δείξει και λίγο καλύτερα, εστιάζοντας στις αδυναμίες τους και το τι τους κάνει αυτό που είναι.

Ένα άλλο δυνατό σημείο της σειράς είναι οι φωνές που ακούμε. Το Cast είναι πλούσιο και είχαμε γνώριμους ηθοποιούς της Marvel αλλά και νέους. Δεν επέστρεψαν όλοι οι αστέρες της Marvel για να δώσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες που ενσάρκωσαν στην μεγάλη οθόνη αλλά αξίζει να αναφέρουμε την συμμετοχή του Samuel L. Jackson, Benedict Cumberbatch και Jerremy Renner. Η σειρά στέκεται ως φόρος στην τιμής στο αγαπημένο Chadwick Boseman που χαράζει την τελευταία του ερμηνεία ως T’Challa, τα επεισόδια του και ορισμένες φράσεις του χαρακτήρα του σίγουρα θα σας αγγίξουν.

Η σειρά είναι έξυπνα γραμμένη και χτυπάει ευαίσθητες χορδές στους Fans της Marvel αξιοποιεί ιστορίες που ήδη έχουμε δει και καταφέρνει να τις επαναπροσδιορίσει και να τις παρουσιάσει ως κάτι καινούργιο κρατώντας πάντα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει. Αν είστε από τους σκληροπυρηνικούς Fans του MCU ίσως απολαύσετε το What If…? ένα τσακ παραπάνω καθώς οι αναφορές και τα έξυπνα Easter Eggs σε γεγονότα της Marvel αποτελούν μέρος της σειράς και σε κάνουν να την απολαμβάνεις λίγο παραπάνω. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν και εμείς ανυπομονούμε για όσα έχει να μας δείξει στο μέλλον.