Επιβραβεύοντας τη φαντασία και τη γευστική δημιουργία, το Johnnie Walker Black Label με οικοδέσποινα την Ελένη Ψυχούλη παρέθεσε ένα εξαιρετικό δείπνο στο Alexander Cigar Lounge του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Ο Chef της Μεγάλης Βρετανίας, Αστέριος Κουρτούδης, με τη συνεργασία της οικοδέσποινας, ετοίμασε ένα πλήρες μενού 5 ξεχωριστών πιάτων – με κάθε πιάτο να αναδεικνύει και ένα από τα ξεχωριστά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του Johnnie Walker Black Label.

«Το τέλειο δείπνο, πάντα το φανταζόμουν σα μία παράσταση», δήλωσε η Ελένη Ψυχούλη. «Πέρα από το μενού, πιο μακριά και από τη συνταγή, μια ολοκληρωμένη εμπειρία, στην οποία συμμετέχουν τα μάτια, η μύτη, η αφή και όλες οι αισθήσεις πριν να μπει στο χορό και ο ουρανίσκος».

Γι’ αυτό το λόγο, το Johnnie Walker Black Label επέλεξε την Ελένη Ψυχούλη για να μεταφέρει την πρωτοπόρα και καινοτόμα ιδέα του Fabric of Flavour, του πρώτου υφάσματος εμπλουτισμένου με άρωμα βασισμένο στα βασικά χαρακτηριστικά του ουίσκι, σε ένα πλήρες δείπνο 5 πιάτων.

«Όταν στο τραπέζι σου μπαίνει ένα blended ουίσκι σαν το Johnnie Walker Black Label, έχεις ήδη κλείσει εισιτήριο για τη Σκοτία. Για να κοινωνήσεις το τοπίο, πρέπει να γευτείς το άρωμα της υγρασίας, των καταπράσινων βρύων, του κρυστάλλινου νερού, τη μυρωδιά της κάβας. Το σκηνικό παίζει και αυτό το ρόλο του. Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει το χρώμα, το παλιό άρωμα, την υπόμνηση ενός σκωτσέζικου πύργου και ο Αστέριος Κουστούδης, που μαζί επιμεληθήκαμε το μενού, την ευαισθησία που κρύβεται πίσω από τα αρώματα των υλικών». Ολοκλήρωσε η Ελένη Ψυχούλη.


Το μενού της βραδιάς συνδυάστηκε αποκλειστικά με Johnnie Walker Black Label – σκέτο, με πάγο ή και με νερό – και αποτελούταν από τα παρακάτω πιάτα:

-Ταρτάρ καπνιστού και φρέσκου σολομού με εσπεριδοειδή

-Σαλάτα με ψητό κυδώνι, φακές και συκωτάκια πουλιών

-Κοκοράκι γιουβέτσι με σιτάρι και ξερά φρούτα

-Ζεστή τάρτα μήλο με παγωτό ουίσκι

-Καφέ, τσάι, mignardises (μακαρόν, πραλίνες με άσπρη και μαύρη σοκολάτα)