Ένα βίντεο το οποίο έδειχνε τον Damiano David, τραγουδιστή των Maneskin κατά τη διάρκεια της Eurovision να σκύβει στο τραπέζι προκάλεσε όργιο φημών πως ο νεαρός έκανε χρήση κοκαΐνης.

Ο Damiano David υπεβλήθη σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών το οποίο βγήκε αρνητικό. Η EBU επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα του τεστ, το βράδυ της Δευτέρας ώστε να λήξει το θέμα το οποίο δημιούργηθηκε γύρω από το όνομα του νικητή της Eurovision.

«Καμία χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν πραγματοποιήθηκε στο green room, θεωρούμε ότι το θέμα έχει λήξει. Ένα τεστ ανίχνευσης έγινε οικειοθελώς σήμερα από τον τραγουδιστή των Μaneskin. To αποτέλεσμα είναι αρνητικό και το διαπιστώσαμε», τόνισε η ΕΒU.

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision πρόσθεσαν επί του θέματος: «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ανακριβείς εικασίες που οδηγούν σε ψευδείς ειδήσεις επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα της διοργάνωσης. Θέλουμε και πάλι να συγχαρούμε τους Μaneskin και τους ευχόμαστε τεράστια επιτυχία».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Damiano David προχώρησε σε ανάρτηση α λα γαλλικά.

Ο frontman των Maneskin δημοσίευσε το tweet της EBU γράφοντας «Voila» και με αυτόν τον τρόπο άφησε αιχμές για τη γαλλική συμμετοχή.