Πώς θα ήταν το αγαπημένο Heroes (2006-2010) αν είχε μόνο ένας χαρακτήρας υπερδυνάμεις και γυριζόταν στην Ιταλία;

Θα ήταν κάπως σαν το Zero, την ιταλική έκπληξη του Netflix για έναν μαύρο έφηβο που χρησιμοποιεί την ικανότητά του να εξαφανίζεται για το καλό των άλλων.

Ως μια ευρωπαϊκή σειρά, στο Zero αφθονούν όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις σειρές από τη Γηραιά Ήπειρο να ξεχωρίζουν, δίνοντας διαφορετικές εικόνες και ιστορίες από την αμερικανική πεπατημένη.

Το Zero πρωτοτυπεί μάλιστα ως η πρώτη ιταλική σειρά που θέτει στο επίκεντρο τον μαύρο πληθυσμό της χώρας. Αν και δεν εξαντλείται εκεί.

Τον Ομάρ (Τζουζέπε Ντέιβ Σικ) παρακολουθούμε, έναν ντροπαλό έφηβο που έχει τη σούπερ δύναμη να γίνεται αόρατος. Και τώρα πρέπει να μάθει να ελέγχει τη δύναμή του για να υπερασπιστεί τη γειτονιά του, αφήνοντας κατά μέρος το μεγάλο του όνειρο, την τέχνη.

Η σειρά είναι γυρισμένη στο Μιλάνο και μια συνοικία μάλιστα (Barrio) όπου αφθονούν οι μετανάστες. Κι έτσι είναι πρακτικά αόρατοι από τον ιταλικό πληθυσμό.

Ο Ομάρ θέλει να μετακομίσει στο Βέλγιο για να κυνηγήσει τα καλλιτεχνικά του όνειρα, η υπερδύναμή του ωστόσο δεν θα τον αφήσει, καθώς ξέρει ότι μπορεί να την επιστρατεύσει για να κάνει καλό στη δοκιμαζόμενη κοινότητα.

Είναι μια σειρά με έντονο κοινωνικό σχολιασμό, φτιαγμένη από τον γνωστό κομίστα Μενότι (Roberto Marchionni).

Πρόκειται για δράμα επιστημονικής φαντασίας που θέλει να φέρει στο φως την πολυπολιτισμικότητα των ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάζοντας τα δεινά που υφίστανται τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού.

Ξεχειλίζει συναίσθημα, χωρίς ωστόσο να καταφεύγει σε εύκολες μελοδραματικές κορόνες. Είναι μια αστεία κυρίως superhero σειρά που πατάει γερά στην πραγματικότητα, εξερευνώντας πράγματα που μένουν συνήθως στο περιθώριο…