Το 30 Monedas (30 Coins) μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και κανέναν δε μπορείς να εμπιστευτείς.

Πρόκειται για μια δραματική σειρά μυστηρίου και τρόμου από τον Álex de la Iglesia, σε συνεργασία με τον Jorge Guerricaechevarría (The Bar, The Oxford Murders), η οποία έκανε πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου του 2020, στο HBO Europe.

Ακολουθεί κριτική της σειράς χωρίς spoilers από το Lordoftheseries.gr

Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και όντας λάτρης των σειρών υπερφυσικού τρόμου και μυστηρίου, αποφάσισα και εγώ να την παρακολουθήσω. Ας δούμε λίγο όμως πρώτα την υπόθεση της σειράς και ύστερα την προσωπική μου άποψη για αυτήν, φυσικά, χωρίς spoilers!

Υπόθεση

Η σειρά ακολουθεί τον πατέρα Vergara, έναν εξορκιστή και πρώην κατάδικο που εξορίστηκε από την εκκλησία ως ιερέας μιας απομακρυσμένης πόλης στην Ισπανία, την Pedraza. Το παρελθόν του όμως φαίνεται να τον ακολουθεί, και παλιοί εχθροί του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν ενώ αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα πράγματα.

Τότε ο δήμαρχος Paco και η τοπική κτηνίατρος Elena αποφασίζουν να αναζητήσουν την αλήθεια, ενώ η πραγματικότητα συνεχίζει να παραμορφώνεται από ένα καταραμένο νόμισμα που βρίσκεται στην καρδιά μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.

Πρωταγωνιστές στην σειρά είναι οι Eduard Fernández, Megan Montaner, Miguel Ángel Silvestre, και Macarena Gómez.

Ένα από τα πράγματα που με εξέπληξαν ευχάριστα στη σειρά 30 Monedas, είναι οι πολλές γνωστές φυσιογνωμίες, ηθοποιοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από άλλες επιτυχημένες ισπανικές παραγωγές, όπως το La Casa de Papel, Alta Mar και Gran Hotel.

Θα χαρακτήριζα τις ερμηνείες αρκετά καλές, με κάποιες να ξεχωρίζουν ωστόσο λιγάκι παραπάνω, όπως αυτή του πατέρα Vergara. Αν και πιστεύω ότι αρκετοί θα βρουν τη σειρά υπερβολική, ίσως και προσβλητική για την εκκλησία, σίγουρα δε μπορείς να τη χαρακτηρίσεις βαρετή, αφού δεν παύει να επικρατεί συνεχής αγωνία και φόβος για το τι θα επακολουθήσει.

Προσωπικά τη βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα, αν και θα έλεγα πως το τέλος προσγείωσε τη σειρά σε μέτρια. Θα την πρότεινα στους λάτρεις του μεταφυσικού και ελπίζοντας, πως η σειρά θα ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, καθώς όπως μαρτύρησε το τελευταίο επεισόδιο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη.