Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που διεξάγεται στη Μόσχα -όχι και τόσο συνηθισμένος- μας βάζει στον κόσμο των cocktail, αυτόν του daiquiri και του mojito. Το Bacardi Legacy βρίσκεται στην τελική του φάση αυτές τις μέρες και τραβάει τα βλέμματα όσων λατρεύουν τα cocktail και όχι μόνο!

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου τελικού στη Μόσχα, βρίσκονται 27 bartender από ισάριθμες χώρες οι οποίοι έχουν αποδεχτεί την πρόκληση του να παρουσιάσουν το επόμενο cocktail που θα αφήσει την δική του κληρονομιά.
Μάλιστα, ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να δει το cocktail του να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διαχρονικά που είναι εμπνευσμένα από το ρούμι.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από ειδικούς πάνω σε θέματα bartending παγκοσμίως, και στόχος της είναι να αναζητήσει εκείνο που θα περιέχει τα καλύτερα συστατικά τα οποία συνδυασμένα με απόλυτη δεξιοτεχνία, θα δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό cocktail.

Στις 7 Μαΐου, ο Bacardi Legacy Global Cocktail Competition βρίσκεται στην ημιτελική του φάση, απ’ όπου θα προκριθούν μόλις 8 φιναλίστ-bartenders, που θα προχωρήσουν μία μέρα αργότερα στον μεγάλο τελικό.

Προηγούμενοι νικητές του ίδιου διαγωνισμού έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στον χώρο του παγκόσμιου bartending ενώ ανάμεσά τους διακρίνουμε και τα ονόματα των: Ago Perrone, από το Connaught Hotel στο Λονδίνο, Marc Bonneton, ιδιοκτήτη των Redwood και L’Antiquaire στη Λυών και Shingo Gokan, διευθυντή του Angel’s Share στη Νέα Υόρκη.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Στέλιο Παπαδόπουλο ο οποίος διαγωνίζεται με την πρότασή του Elements, και η Κύπρος από τον Ντίνο Κωνσταντινίδη που προτείνει το Noble Daiquiri.