Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη τηλεοπτική μεταφορά του Game of Thrones από τα βιβλία, ο David Benioff και ο D.B. Weiss, παραδέχθηκαν πως είπαν ένα αθώο ψέμα ώστε να  «πουλήσουν» τη σειρά στο HBO.

Όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr οι δυο τους αρχικά είχαν αναφέρει πως η σειρά θα γινόταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του δικτύου, όμως το HBO είχε κάποιες αμφιβολίες, μετά την ακύρωση του Rome, που κόστισε περίπου 100.000.000 δολάρια. Ένας από τους λόγους που ο τότε πρόεδρος του HBO, Michael Lombardo, έδωσε το “πράσινο φως” για τη δημιουργία της σειράς, ήταν πως δεν θα υπήρχαν πολλές σκηνές μάχης σ ‘αυτή, πράγμα για το οποίο τον είχαν διαβεβαιώσει οι δύο παραγωγοί!

Σε συνέντευξη τους στον Independent για το νέο βιβλίο Fire Cannot Kill a Dragon, που μεταφέρει τα παρασκήνια της σειράς, τόνισαν:

«Το ψέμα που είπαμε ήταν πως η σειρά ήταν “συγκρατημένη” και βασιζόταν στους χαρακτήρες. Ξέραμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που έπαιρναν τις αποφάσεις δεν θα διάβαζαν τις χιλιάδες σελίδες (από τα βιβλία του Martin) και δεν θα έφταναν στο σημείο που οι δράκοι μεγαλώνουν, ούτε στο σημείο των τεράστιων μαχών. “Τζογάραμε” στο να μην το ανακαλύψουν, προτού είναι αργά. Η σειρά ήταν ακριβώς αυτό που τους είπαμε πως δεν θα είναι».