Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τελικό της Eurovision. Στις δέκα απόψε το βράδυ (ΝΕΤ) η καρδιά του μουσικού διαγωνισμού θα χτυπά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου 26 χώρες θα ριχτούν στη μάχη για την πρωτιά.

Την Ελλάδα η οποία θα εμφανιστεί στη 16η θέση εκπροσωπεί η Ελευθερία Ελευθερίου με το… «αφροδισιακό» της τραγούδι ενώ η Κύπρος με το «La La Love» εμφανίζεται στην 8η θέση.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα είναι η Σουηδία και ακολουθούν οι «γιαγιάδες» της Ρωσίας που έκλεψαν τις εντυπώσεις στον ημιτελικό.

Καλό αναμένεται να είναι και το «πλασάρισμα» της Ιταλίας, που διαγωνίζεται απευθείας στον τελικό ως μία από τις χώρες του «Big 5». Η Nina Zilli ήταν η νικήτρια του φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και το τραγούδι της λέγεται «L’Amore È Femmina».

Σοβαρή υποψηφιότητα για την πρωτιά, όμως, θέτει και η Σερβία, με έναν παλιό γνώριμο της Eurovision, τον Zeliko Jocksimovic.

Παρουσιαστές της μεγάλης βραδιάς του τελικού θα είναι ο περσινός τραγουδιστής του Αζερμπαϊτζάν Eldar, η Nargir και η Leyla, οι οποίοι παρουσίασαν και τους δύο ημιτελικούς.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών:

1. Ηνωμένο Βασίλειο
2. Ουγγαρία
3. Αλβανία
4. Λιθουανία
5. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
6. Ρωσία
7. Ισλανδία
8.Κύπρος
9. Γαλλία
10. Ιταλία
11. Εσθονία
12. Νορβηγία
13. Αζερμπαϊτζάν
14. Ρουμανία
15. Δανία
16. Ελλάδα
17. Σουηδία
18. Τουρκία
19. Ισπανία
20. Γερμανία
21. Μάλτα
22. Σκόπια
23. Ιρλανδία
24. Σερβία
25. Ουκρανία
26. Μολδαβία

Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.