Ο Μελ Γκίμπσον -στο ρόλο του σκηνοθέτη- επιστρέφει με μια νέα ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ενώ ο Τομ Κρούζ υποδύεται ξανά τον ρόλο του Τζακ Ρίτσερ.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Αντιρρησίας Συνείδησης»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον

Η αληθινή ιστορία του Ντέσμοντ Ντος, πιστού χριστιανού ο οποίος κατατάχτηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, αλλά αρνήθηκε να πάρει όπλο, πολέμησε στην Οκινάουα κι έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που τιμήθηκε με το μετάλλιο της τιμής.

«Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ με τους: Τομ Κρουζ, Κόμπι Σμάλντερς, Ντάνικα Γιαρός

Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει στην παλιά του βάση για να ξεδιαλύνει μια σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος της ταγματάρχη Τέρνερ. Οι δυο τους μαζί με τη 15χρονη Σαμάνθα ξεκινούν μιαν άνιση μάχη απέναντι σε μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού.

«Θάνατος στο Σαράγιεβο»

Γαλλο-βοσνιακή ταινία, σκηνοθεσία Ντάνις Τάνοβιτς με τους: Ζακ Βεμπέρ, Ιζούντιν Μπάιροβιτς, Σνεζάνα Βίντοβιτς

Ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο του Σαράγιεβο «Europa» ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα επετειακό γκαλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το προσωπικό του οργανώνει απεργία, ένας Γάλλος υψηλός καλεσμένος κάνει πρόβα το βαρυσήμαντο λόγο του, μια επεισοδιακή τηλεοπτική συνέντευξη ξεκινά στην ταράτσα και ο ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου που βρίσκεται στο υπόγειο αναλαμβάνει να λύσει μερικά προβλήματα.

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς»

Αγγλο-νεοζηλανδική ταινία, σκηνοθεσία Ντέρεκ Σίανφρανς με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις

Η απόφαση του φαροφύλακα Τομ και της γυναίκας του Ίζαμπελ, που ζουν σε ένα απομονωμένο νησί, να υιοθετήσουν ένα βρέφος που βρήκαν σε μια βάρκα μαζί με το νεκρό σώμα ενός νεαρού άντρα θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στη δική τους ζωή όσο και σε πολλών άλλων.

«Καρδιά Βουνό»

Ισλανδική ταινία, σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι με τους: Γκούναρ Γιόνσον, Ίλμουρ Κριστγιάνσντοτιρ, Σίγκουριον Κιάρτανσον

Ο Φούζι είναι ένας χοντρός, εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική, ομιλητικότατη Σιόρν.

«Sieranevada»

Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Κρίστι Πούιου με τους: Μπογκντάν Ντουμιτράτσε, Ντάνα Ντογκάρου, Σορίν Μεντελένι

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται σε ένα μικρό διαμέρισμα πολυκατοικίας για το μνημόσυνο του πατριάρχη της οικογένειας. Ανάμεσά τους και ο γιος του Λάρι.