Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Νίνο Ρότα παρουσιάζει το Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με έξι συναυλίες, στις 7, 8, 9 και 14, 15, 16 Οκτωβρίου με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την ερμηνεία της Χάρις Αλεξίου.

Η Ντόλτσε Βίτα, Λα Στράντα, οι Νύχτες της Καμπίρια, το Οκτώμιση, ο Νονός, ο Νονός 2, το Αμαρκορντ είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που θα παρουσιαστούν.

Ο Νίνο Ρότα, αναμόρφωσε και ανέδειξε την ιταλική μουσική στον 20ό αιώνα. Επένδυσε μουσικά τις ταινίες του με τον Φεντερίκο Φελίνι, του οποίου υπήρξε το μουσικό alter ego και τιμήθηκε με Οσκαρ για το Νονό Νο 2 το 1975.

Η σχέση της Χάρις Αλεξίου με την ιταλική μουσική είναι διαρκής και δυνατή. Το 1987, στο άλμπουμ «Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια» ερμήνευσε το Canzone Arrabbiata του Νίνο Ρότα ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Αθήνα με τον ιταλό τροβαδούρο Πάολο Κόντε.

Τη Χαρούλα Αλεξίου και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα πλαισιώσουν οι Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις, Ανδρέας Πυλαρινός στη διεύθυνση ορχήστρας και Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.