Δώδεκα καλλιτέχνες από τη μακρινή Αργεντινή θα ανέβουν στη σκηνή του Λυκαβηττού, στις 18 Ιουλίου, για να αφηγηθούν μικρές ερωτικές ιστορίες μιας εκρηκτικής μουσικοχορευτικής παράστασης με τίτλο Tango Azul.

Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα μεταμορφωθεί σε μια Μιλόνγκα, το γνωστό και ιστορικό μπαρ της Αργεντινής. Τρία χορευτικά ζευγάρια και μια τραγουδίστρια συναντιούνται ύστερα από καιρό για να «αφηγηθούν» με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο σύντομες ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν τους.

Έξι γνωστοί χορευτές, οι Πάμπλο Ογιέντα και Μπεατρίζ Ρομέρο, οι Ντανιέλ Φερό και Λορένα Μέρμελσταϊν και οι Ζορζέ Ραμίρεζ και Νελίντα Μιλιόνε, αλλά και μία σημαντική ερμηνεύτρια η Πατρίτσια Νόρα -που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το Tango Passion- αναλαμβάνουν μέσα από τις αριστοτεχνικές χορευτικές τους κινήσεις, αλλά και μέσα από τους ερωτικούς στίχους των τραγουδιών, να μυήσουν τους θεατές στο απόλυτο πάθος ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, στον πόνο εκείνου που χάνει ό,τι ποθεί, στην ερωτική απόγνωση με το εντυπωσιακό Tango Azul.

Σημειώνεται ότι ο Πάμπλο Ογιέντα και η Μπεατρίζ Ρομέρο εκτός από επαγγελματίες χορευτές είναι και καθηγητές και χορογράφοι του αργεντίνικου τάνγκο και θεωρούνται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ζευγάρια, που ασχολούνται με αυτόν το χορό, λόγω της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής τους εκπαίδευσης. Ήταν το πρώτο ζευγάρι χορευτών τάνγκο στη Μαδρίτη και ήταν πρωτοπόροι στο να διδάξουν το τάνγκο σχεδόν σε κάθε ισπανική πόλη.

Την ορχήστρα -η οποία απαρτίζεται από πέντε σολίστες- διευθύνει ο γνωστός Λουτσιάνο Γιούνκμαν, βιρτουόζος του μπαντονεόν και όπως συχνά χαρακτηρίζεται, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς μουσικούς τάνγκο της γενιάς του.