Οι φετινοί διοργανωτές Σουηδοί αναβαθμίζουν την τυπική διαδικασία της κλήρωσης για την κατανομή των χωρών στους δύο ημιτελικούς. Πλέον η κλήρωση γίνεται τηλεοπτική εκπομπή με δικό της όνομα. Το «Eurovision Song Contest 2024 – The Draw» θα προβληθεί ζωντανά από το Μάλμε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας (19:00 CET).

Ο στόχος είναι η αναβάθμιση της διαδικασίας από ένα γεγονός μόνο για τους φανατικούς του διαγωνισμού που το παρακολουθούν κάθε χρόνο από το YouTube σε ένα τηλεοπτικό event ανάλογο των κληρώσεων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, που θα μεταδίδεται από τα κανάλια-μέλη των χωρών που συμμετέχουν ζωντανά στις εθνικές τηλεοράσεις.

Παρουσιάστριες της πρώτης αυτής νέας εποχής της κλήρωσης των ημιτελικών αναλαμβάνουν οι Pernilla Månsson Colt, η οποία είχε την επίβλεψη της κλήρωσης των ημιτελικών της Eurovision 2013, πάλι στο Μάλμε, και Farah Abadi, ιρανο-σουηδικής καταγωγής. Και οι δύο είναι εμπειρότατες παρουσιάστριες του SVT.

H Pernilla δήλωσε: «Θα είναι πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να ξεκινήσει η χρονιά της Eurovision για τη Σουηδία και το Μάλμε – και η κλήρωση μπορεί να είναι πιο σημαντική από ό,τι νομίζετε για τον διαγωνισμό αργότερα!»

Και η Farah συμπληρώνει: «Αυτό είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για τη Eurovision και είναι πολύ διασκεδαστικό που θα κάνουμε το πρόγραμμα μαζί με την Pernilla, ειδικά επειδή γίνεται στη γενέτειρά μας, το Μάλμε!».