Ένα μαγειρείο, που περισσότερο παραπέμπει σε χώρο στρατοπέδου, θα «ξεφυτρώσει» το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Το ξεχωριστό αυτό, ρυμουλκούμενο μαγειρείο, που θα προσφέρει φαγητό στους άπορους, θα στηθεί από μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) και θα περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό εστίασης, ένα αντίσκηνο, τραπέζια, ένα φορτηγό REO και δύο συνοδευτικά τζιπ αυτοκίνητα.

Τα μέλη του ΣΙΣΟ έχουν ήδη λάβει από την εκκλησία τον κατάλογο με τα ονόματα των απόρων, που φτάνουν τουλάχιστον τα 160 άτομα. Από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του φαγητού και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν από ένα πιάτο φασολάδα, δύο φέτες ψωμί, τουρσί και ελιές σε κεσεδάκια.

Είναι το πρώτο συσσίτιο που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του ΣΙΣΟ και θα γίνεται με δικά τους έξοδα μία φορά το μήνα. Αν, όμως, βρεθούν χορηγοί το συσσίτιο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή.

Τα μέλη του ΣΙΣΟ είναι ιδιώτες, λάτρεις των αυτοκινήτων -και συγκεκριμένα των στρατιωτικών οχημάτων- που κατάφεραν με δικά τους έξοδα, να τα αγοράσουν, να τα ανακατασκευάσουν και να τα διατηρήσουν. Ο σύλλογος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αριθμεί περίπου 100 μέλη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.