Σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προχωρούν η Πρόνοια, ο Δήμος της Πρέβεζας, το ΚΑΠΗ και εθελοντές που προχωρούν στη δημιουργία ενός κοινωνικού παντοπωλείου και στη διανομή συσσιτίου για τις άπορες οικογένειες.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και τα αιτήματα για παροχή βοήθειας αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Με αυτό το δεδομένο ο δήμος προχωράει άμεσα στην καταγραφή των οικογενειών που θα έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την αίτησή τους στην πρόνοια πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό της Εφορίας (μαζί με Ε9 εάν υπάρχει), κάρτα ανεργίας καθώς και πιστοποιητικό χρόνιων παθήσεων εάν ανήκουν σε κατηγορία ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τις περιπτώσεις θα εξετάσουν οι κοινωνικοί λειτουργοί της πρόνοιας και θα κρίνουν ποια περιστατικά να βοηθηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών αυτών θα κληθούν να παίξουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τον ειδικό λογαριασμό Α’ Κοινωνικών Βοηθειών που έχει ανοίξει στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

Οσοι γονείς εξάλλου δεν είναι ασφαλισμένοι και δεν δικαιούνται βιβλιάριο πρόνοιας μπορούν να προσέρχονται τόσο στην πρόνοια όσο και στο κοινωνικό ιατρείο προκειμένου να δηλώνουν τις ανάγκες που υπάρχουν για εμβολιασμό των παιδιών έτσι ώστε να συγκροτηθούν ομάδες που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

Όπως εκτιμάται οι αιτήσεις για παροχή βοήθειας θα είναι πάρα πολλές ωστόσο θα υπάρξει «αυστηρή» τήρηση των κριτηρίων έτσι ώστε να αποφευχθούν περιστατικά που συνέβησαν σε άλλες πόλεις όπου διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν βοήθεια άνθρωποι που κυκλοφορούσαν με ακριβά αυτοκίνητα και είχαν μεγάλα εισοδήματα.