Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το “Advan Sport V105”  έχει επιλεγεί από τη Volkswagen της Αμερικής ως ελαστικό στο Atlas Cross Sport GT Concept, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο. Το πρωτότυπο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ελαστικά διαστάσεων 285/35ZR22 106Y.

Βασισμένο στο Atlas Cross Sport της VW για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, το Atlas Cross Sport GT Concept είναι ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων με κινητήρα TSI 2.0 λίτρων, αποδίδοντας περισσότερους από 300 ίππους. Το πρωτότυπο μοντέλο έχει επανασχεδιαστεί με βάση το εσωτερικό των 5 θέσεων του τρέχοντος μοντέλου παραγωγής, έχοντας πλέον μια διαμόρφωση 4 θέσεων και διαθέτει το εντυπωσιακό χρώμα αμαξώματος “Kingfisher Blue”.

Το “Advan Sport V105” είναι ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκε από την Yokohama (αντιπροσωπεύεται από την Ν.Ι. Θεοχαράκης),  κυρίως για χρήση σε αυτοκίνητα με υψηλή ιπποδύναμη, ενώ έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στις οδηγικές επιδόσεις του οχήματος, παρέχοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου άνεση και ασφάλεια.