H Rolls Royce φαίνεται ότι θα εισέλθει και σε άλλες κατηγορίες, καθώς ετοιμάζει το νέο της crossover, ενώ επίσης μέχρι το 2018 θα ανανεώσει τον «πολυτελή στόλο» της με τη νέα γενιά της Ghost.

Ειδικότερα, η Rolls Royce έχει στα «σκαριά» το νέο premium crossover της, που θα είναι, όπως τονίζουν άνθρωποι της εταιρείας, περισσότερο ένα shooting brake μοντέλο, παρά ένα SUV. Ταυτόχρονα το νέο αγγλικό μοντέλο, σύμφωνα με τις φήμες, θα βασιστεί κυρίως στην Ghost παρά στην Phantom, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Επιπλέον, το νέο αγγλικό crossover θα λανσαριστεί προς το τέλος του 2017 για να σταθεί απέναντι από το νέο υβριδικό crossover της Bentley, με την τιμή του μοντέλου της Rolls Royce να ξεκινά από τα 250.000 ευρώ περίπου.

Εξάλλου, για τώρα η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει σχεδιάσει μια ειδική έκδοση της Phantom -περιορισμένης παραγωγής- η οποία ονομάζεται Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection και είναι ένα βήμα επιπλέον της εταιρείας προς την… απαιτητική εξατομίκευση των πελατών της.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα special edition της Phantom, περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μπλε εξωτερική και εσωτερική απόχρωση, η οποία μάλιστα «φτάνει» μέχρι τον κινητήρα του μοντέλου, ενώ οι δίχρωμες πινελιές στις εσωτερικές επενδύσεις και τα ξύλινα φινιρίσματα της καμπίνας ικανοποιούν και τα πιο ακριβά γούστα των υποψηφίων αγοραστών.

Επιπλέον, η εν λόγω Phantom, που δημιουργήθηκε προς τιμή του Sir Malcolm Campbell ενός ρέκομαρμαν στο άθλημα της κολύμβησης το 1937, θα εφοδιάζεται με τον γνώριμο V12 6,75 λτ. κινητήρα που αποδίδει 460 ίππους και 719 Nm ροπής.

Τέλος, η επετειακή αυτή εκδοχή της Phantom θα «αναπαραχθεί» σε 35 μόλις μονάδες, που θα κοστίζουν 537.000 ευρώ περίπου η καθεμία.

Πηγή: autotriti.gr