Υπό βροχή και σε ένα μουντό σκηνικό, παρότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη η κηδεία του Νίκι Λάουντα. Εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του θρυλικού Αυστριακού πιλότου, στις 20 Μαΐου, έφτασε η ώρα να μπει στην τελευταία κατοικία του.

Η είδηση ότι ο Λάουντα «έσβησε» στα 70 του χρόνια βύθισε σε πένθος τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικά τη μεγάλη οικογένεια της Formula 1, αλλά και τη χώρα του, για την οποία ήταν -και θα είναι- διαχρονικό καμάρι. Στο κλίμα αυτό και ο καιρός στην αυστριακή πρωτεύουσα, σαν να θέλει να δροσίσει με τις σταγόνες της βροχής το σημαδεμένο για πάντα από τα εγκαύματα σώμα του, τα οποία τον συνόδευσαν σε όλη του τη ζωή μετά από το τρομακτικό ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ, το μακρινό 1976.

Παρόντες στην  τελετή είναι ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο επικεφαλής της Mercedes στην F1, επίσης Αυστριακός, Τότο Βολφ. Δεν θα μπορούσε να λείπει η σύζυγός του, Μπριγκίτ, η οποία ζήτησε να μπει το κράνος του Νίκι πάνω στο φέρετρό του.

Η οικογένεια ζήτησε να μην μεταδοθεί η κηδεία από την τηλεόραση και μόνο οι 350 άνθρωποι θα είναι μέσα και έξω από τον Καθεδρικό της Βιέννης.