Οι δημιουργοί του το ονόμασαν Noah (Νώε) και αποτελεί ένα καινοτόμο σχέδιο που οραματίστηκε και κατασκεύασε η «οικολογική» ομάδα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης η κατασκευή του οποίου βασίζεται στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας (Circular Economy). Κατά τους δημιουργούς του είναι το πρώτο «Κυκλικό Αυτοκίνητο» (Circular Car) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Κυκλική Οικονομία είναι ένα νέο οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στο τετράπτυχο «επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση και ανακύκλωση». Πρόκειται για μια νέα τάση στην παραγωγική και καταναλωτική διαδικασία που έρχεται να ανταποκριθεί στη φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη.

Το όχημα αποτελείται από βιοσυνθετικά υλικά, ενώ το κύριο συστατικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του σασί είναι το ζαχαροκάλαμο PLA, ένα ισχυρό και άκαμπτο θερμοπλαστικό υλικό, βιοδιασπώμενο σε υψηλό ποσοστό.  Εσωτερικά, τα πάνελ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να είναι αποσπώμενα κάνοντας ευκολότερη τη διαδικασία της ανακύκλωσης ή της επαναχρησιμοποίησής τους.

Σύμφωνα με την ομάδα, ο ηλεκτροκινητήρας που το εφοδιάζει είναι έτσι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει στο 97% κατά την επιτάχυνση και στο 100% σε ταχύτητες ταξιδιού.

Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι 100 km/h. Ο Νώε φέρει τέσσερις αρθρωτές μπαταρίες που μπορούν να αντικατασταθούν και οι οποίες με μια πλήρη φόρτιση του εξασφαλίζουν αυτονομία 240 km.
Η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται μέσω αισθητήρων NFC πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να το ξεκλειδώσεις με μια «έξυπνη» συσκευή.

Ο Νώε αναπτύχθηκε με γνώμονα τις νέες τάσεις στις υπηρεσίες κινητικότητας όπως είναι για παράδειγμα το car-sharing.