Συγκεντρώνοντας περισσότερους από 28.000 φανατικούς φίλους αλλά και πολλούς χιλιάδες τηλεθεατές μέσα από το κανάλι Nismo.tv στο YouTube, το φετινό 20ο ομώνυμο Φεστιβάλ, έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην θρυλική πίστα Fuji Speedway της Ιαπωνίας.

Εκτός από τον παραδοσιακό αγώνα Grand Prix με συμμετοχές από τα Super GT,  Super Taikyu και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Blancpain GT,  η εκδήλωση περιελάμβανε και έναν αγώνα με 16 ιστορικά μοντέλα GT-R, προεξάρχοντος του Skyline HT 2000 GT-R, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60.

NISMOFEST1 Στις λοιπές συμμετοχές σημειώνεται αυτή του Skyline GT-R R32 προδιαγραφών Group A, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Calsonic που οδηγήθηκε από τον θρύλο της Nismo Kazuyoshi Hoshino.

Το R32 έχει πετύχει το ακατόρθωτο: κέρδισε 29 διαδοχικούς αγώνες στην Ιαπωνία και ψηφίστηκε πρόσφατα από τους συμμετέχοντες στην σχετική δημοσκόπηση στο Twitter, ως το κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο Nissan/Nismo όλων των εποχών.

NISMOFEST3

Στην πίστα βρέθηκαν ακόμα οι αγωνιζόμενοι με τα GT-R των αγώνων Le Mans του 1995 και του 1996, μαζί με τους νικητές των αγώνων JGTC / Super GT από το 1998, το 1999, το 2003, το 2008, το 2013 και το 2017.

Το GT-R που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1 του 2011 με οδηγό τον Michael Krumm ήταν εκεί, ενώ ο  Katsumasa Chiyo οδήγησε το Nissan GT3 που είχε κερδίσει στο 12ωρο Bathurst.

NISMOFEST4

Στους θρύλους των αγώνων που επέστρεψαν στην πίστα για χάρη του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι Takahashi Kunimitsu,Tsuchiya Keiichi, Hagiwara Osamu, καθώς και ο πρωταθλητής του 1998-99 Erik Comas.

Στις λοιπές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα συγκαταλέγονται ένας αγώνας με ιστορικά μοντέλα, καθώς και μια έκθεση Z-Challenge. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 150 αυτοκίνητα πέρασαν από την πίστα του Fuji Speedway.

NISMOFEST5

Η «αυλαία» του Φεστιβάλ έπεσε με την παρουσίαση του αγωνιζόμενου με τα χρώματα της Nissan, Mitsunori Takaboshi, ο οποίος συμμετείχε στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 3 στην Ιαπωνία.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.