Στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, μια γυναίκα υπέστη ακρωτηριασμού του αριστερού της ποδιού από το γόνατο και κάτω, όταν παγιδεύτηκε σε έναν κινούμενο διάδρομο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα σκόπευε να ταξιδέψει με προγραμματισμένη πτήση τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (29/6).

Ιατρική ομάδα έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να απεγκλωβίσουν την 57χρονη, ωστόσο, τελικά, χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι.

«Εκ μέρους του διεθνούς αεροδρομίου Don Mueang, θα ήθελα να εκφράσω τα περαστικά για το ατύχημα», δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου Don Mueang, Karun Thanakuljeerapat, σε συνέντευξη Τύπου. Προσέθεσε, επίσης: «Θα ήθελα να επιμείνω ότι θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά τέτοιο ατύχημα».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το αεροδρόμιο θα έχει την πλήρη ευθύνη για τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας. Ο Karun σημείωσε ότι η ιατρική ομάδα στο νοσοκομείο, στο οποίο διακομίστηκε στην αρχή, δεν μπόρεσε να επανατοποθετήσει το πόδι της. Η 57χρονη, όμως, ζήτησε να μεταφερθεί αλλού, με την ελπίδα ότι εκεί θα μπορούσαν να επανασυνδέσουν το άκρο της.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειχναν το κάτω μέρος του ποδιού της γυναίκας παγιδευμένο κάτω από τον ιμάντα στο τέλος του διαδρόμου, με το προσωπικό να προσπαθεί να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, διέταξε να γίνει έρευνα εις βάθος μιας και στις ώρες που ακολούθησαν το δυστύχημα υπήρξαν πολλές μαρτυρίες πως και άλλοι επιβάτες είχαν ατυχήματα στον συγκεκριμένο κυλιόμενο διάδρομο του αεροδρομίου.