Την πρώτη της συνέντευξη μετά το ναυαγίου του Titan έδωσε η τραγική μάνα που έχασε το παιδί της και τον σύζυγό της, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβαινόντων του Titan κράτησε αρκετά 24ωρα, μέχρι που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του βαθυσκάφους και ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος των πέντε ανδρών.

Η Κριστίν Νταγούντ και η κόρη της Αλίνα βρίσκονταν πάνω στο μητρικό σκάφος του υποβρυχίου Titan όταν ξαφνικά χάθηκε η επικοινωνία λίγη ώρα αφότου άρχισε να καταδύεται στο ναυάγιο του Τιτανικού. Στο βαθυσκάφος επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχσάντα Νταγούντ, σύζυγος της Κριστίν, και ο 19χρονος γιος του ζευγαριού, Σουλεμάν. Οι δυο τους ήταν ενθουσιασμένοι πριν επιβιβαστούν, όπως αποκάλυψε η γυναίκα, ωστόσο, έληξε με τον πιο τραγικό τρόπο. Για την Κριστίν Νταγούντ πάντως, που αρχικά προσπαθούσε να παραμείνει αισιόδοξη, κάθε ίχνος ελπίδας εξανεμίστηκε όταν συμπληρώθηκαν 96 ώρες από την εξαφάνιση του σκάφους, γεγονός που σήμαινε ότι είχε πιθανότατα εξαντληθεί το οξυγόνο στο εσωτερικό του υποβρυχίου.

«Τότε ήταν που έχασα την ελπίδα μου και έστειλα μήνυμα στην οικογένειά μου στη στεριά, γράφοντάς τους ότι προετοιμάζομαι για το χειρότερο», είπε η τραγική Νταγούντ μιλώντας στο BBC. Αντίθετα, η 17χρονη κόρη της συνέχιζε να ελπίζει μέχρι που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του σκάφους. «Είναι μια εκπληκτική νεαρή γυναίκα. Πιστεύει βαθιά στην επιστήμη και έτσι ήταν βέβαιη ότι, όπως και στα ταξίδια με αεροπλάνο, τα μηχανικά στοιχεία θα λειτουργούσαν», λέει για την κόρη της η Κριστίν, εξηγώντας ότι χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μην καταλάβει η 17χρονη κοπέλα ότι η μαμά της είχε χάσει κάθε ελπίδα. Όπως αποκάλυψε η σύζυγος του Πακιστανού μεγιστάνα, αρχικά ήταν να πάει η ίδια με τον σύζυγό της με το υποβρύχιο της OceanGate, ωστόσο, το ταξίδι εκείνο ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. «Μετά έκανα πίσω και άφησα να συμμετάσχει ο Σουλεμάν, επειδή το ήθελε πολύ» ανέφερε η Γερμανίδα σύζυγος.

Αφού τους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του Titan, η γυναίκα με την κόρη της επέστρεψαν στον Καναδά το περασμένο Σάββατο. Εχθές, Κυριακή, έγινε η τελετή της κηδεία των δυο ανδρών, κάτι που η Κριστίν λέει ότι «βοήθησε» κάπως. Ωστόσο, όπως λέει η ίδια με δάκρυα στα μάτια στη συνέντευξή της, ο πόνος είναι ακόμα μεγάλος. «Μου λείπουν. Στ’ αλήθεια μου λείπουν πάρα πολύ». Για τον γιο της, η Κριστίν ανέφερε ότι είχε ένα έξυπνο και πρακτικό μυαλό. «Είχε φτιάξει μια lego κατασκευή των 10.000 κομματιών με τον Τιτανικό. Είχε υποβάλλει επίσημα αίτηση για να αναγνωριστεί η προσπάθειά του να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Ρούμπικ στον βυθό. Η αίτησή του τελικά απορρίφθηκε, αλλά ο ίδιος σχεδίαζε να τρραβήξει σε βίντεο την προσπάθειά του».

Μετά την τεράστια απώλεια, οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να μάθουν να λύνουν τον κύβο του Ρούμπικ για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού. Όσο για την Κριστίν, η πρόθεσή της είναι να συνεχίσει το έργο του άνδρα της, ο οποίος συμμετείχε σε πολλά πρότζεκτ «που βοηθούσαν τους συνανθρώπους του».