Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές επικεντρώνονται σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, γιατί έχει βρεθεί ένα «κρίσιμο αντικείμενο», χωρίς να αποκαλύψουν τι είναι.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, εστιάζουν στο φράγμα Αράντε, το οποίο ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Κρίστιαν Μπρούκνερ συνήθιζε να αποκαλεί «μικρό κομμάτι παραδείσου».

Εκεί, οι βρετανικές αρχές μαζί με τη γερμανική και την πορτογαλική αστυνομία ερευνούσαν στο σημείο το οποίο υπέδειξε πληροφοριοδότης, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, ως μέρος όπου πιθανά να έχουν πεταχτεί μία βιντεοκάμερα και ένα όπλο, τα οποία άνηκαν στον Μπρούκνερ.

Από την εξέλιξη των ερευνών διαφαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλες περιοχές γύρω από την Praia da Luz, όπου η Μαντλίν διέμενε με την οικογένειά της, τις οποίες η αστυνομία μπορεί να ερευνήσει, την ώρα που Γερμανοί ερευνητές «ξεσκονίζουν» τις 8.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν στο σπίτι του για να εντοπίσουν τις περιοχές που τραβήχτηκαν.

Ο Γερμανός παιδόφιλος πάντως αρνείται κάθε σχέση με την απαγωγή και δολοφονία της Μαντλίν ΜακΚάν.