Σκηνές χάους και πανικού εκτυλίχθηκαν στο μετρό του Λονδίνου καθώς βαγόνι γέμισε καπνούς με τους πανικόβλητους επιβάτες να βγαίνουν σπάζοντας τα τζάμια. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών άρχισαν να οσφραίνονται μια έντονη μυρωδιά καπνού και καμένου ενώ λίγο μετά οι πόρτες του συρμού σφράγισαν και παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό.

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό Clapham Common λίγο πριν από τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) όταν εθεάθησαν επιβάτες να σπάνε τα παράθυρα του τρένου για να βγουν.

Εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαίωσε πως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για φωτιά, αλλά διευκρινίστηκε πως επρόκειτο – πιθανότατα – για πρόβλημα σε ανεμιστήρα εξαερισμού του συρμού.

Στο σημείο εκλήθη η πυροσβεστική, με τους πυροσβέστες να μη βρίσκουν πουθενά φλόγες. «Κάνουμε έρευνα για το περιστατικό» σημειώθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ενώ η εταιρεία ζήτησε «συγγνώμη για τη σύγχυση που προκλήθηκε».

«Ήμασταν όλοι εγκλωβισμένοι μέσα στο μετρό, με κλειστές πόρτες. Ακούγαμε κόσμο στην άλλη πλευρά να τσιρίζει και να χτυπάει τις πόρτες για να βγει από τους συρμούς» ανέφερε επιβάτης.

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Ο κόσμος στην πλατφόρμα και μέσα στο μετρό, έσπαγε τα παράθυρα για να βγει. Πλέον αντιλαμβάνομαι ότι έγινε γιατί οι συρμοί γέμιζαν με καπνό».

Βίντεο δείχνουν δεκάδες επιβάτες κλαίνε την ώρα που άλλοι προσπαθούσαν να σπάσουν τα τζάμια.

Σωτήρας τους είναι ένας άνδρας στην αποβάθρα που με ένα σφυρί αρχίζει να σπάει τα τζάμια για να βγουν οι παγιδευμένοι.