Με δάκρυα στα μάτια και την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους συγγενείς αγνοουμένων τρέχουν στα νοσοκομεία της Πεσαβάρ του Πακιστάν αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπειους, μία μόλις ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος σε αυστηρά φυλασσόμενη περιοχή της πόλης.

Αποτέλεσμα της φονικής έκρηξης ήταν να χάσουν τη ζωή τους 100 τουλάχιστον άνθρωποι κυρίως αστυνομικοί.

Η επίθεση, στη συνοικία Police Lines, ήταν η πλέον πολύνεκρη εδώ και μια δεκαετία σε αυτή την πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τα Αφγανιστάν και συνέβη εν μέσω κλιμάκωσης της βίας κατά των αστυνομικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

«Ο γιος μου, το παιδί μου», φώναζε μια ηλικιωμένη γυναίκα δίπλα σε ένα ασθενοφόρο που μετέφερε φέρετρα, ενώ διασώστες μετέφεραν με φορεία τραυματισμένους στη μονάδα εκτάκτων περιστατικών νοσοκομείου.

Βομβαρδισμός σε τζαμί στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 170 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ τραυματίστηκαν στην έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο πάνω όροφος του τζαμιού την ώρα της μεσημεριανής προσευχής, όταν ήταν γεμάτο με εκατοντάδες πιστούς.

Ο Ριάζ Μαχσούντ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των τοπικών αρχών, δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια 24 ώρες μετά την επίθεση.

«Έως τώρα, 100 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Lady Reading», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Μουχάμαντ Άσιμ, εκπρόσωπος του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Οι αρχές δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πώς ο βομβιστής κατάφερε να περάσει από τα σημεία ελέγχου του στρατού και της αστυνομίας που οδηγούν στην περιοχή Police Lines, μια αυστηρά φυλασσόμενη περιοχή στο κέντρο της πόλης όπου ζουν αστυνομικοί μεσαίων και χαμηλών βαθμίδων μαζί με τις οικογένειές τους.

Βομβαρδισμός σε τζαμί στο Πακιστάν

Δεδομένων των ανησυχιών για την ασφάλεια στην Πεσαβάρ, το τέμενος χτίστηκε πρόσφατα προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορούν να προσεύχονται χωρίς να απομακρύνονται από την περιοχή. Ο υπουργός Άμυνας Καουάτζα Ασιφ δήλωσε ο βομβιστής ήταν στην πρώτη σειρά των πιστών στον χώρο προσευχής όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Η επίθεση είναι η πλέον πολύνεκρη στην Πεσαβάρ μετά τις διπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στον ναό Αγίων Πάντων τον Σεπτέμβριο του 2013, που ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση κατά της χριστιανικής μειονότητας στο Πακιστάν.