Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (11/1) στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι όπου άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι έξι ανθρώπους.

Την είδηση μετέδωσε το δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών France Blue.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία.

«Ευχαριστώ τις δυνάμεις της τάξης για τη γενναία και αποτελεσματική αντίδρασή τους» ανέφερε ο υπουργός ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου στις 06:45 (τοπική ώρα, 07:45 ώρα Ελλάδας).

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο άνδρας τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους με μαχαίρι. Αμέσως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απέκλεισαν την περιοχή, ενώ από τα ηχεία του σταθμού γίνονταν ανακοινώσεις για καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των τραίνων.

Αστυνομικοί τον συνέλαβαν, αφού τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά, σημείωσε η αστυνομική πηγή.

Μέχρι τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) δεν υπήρχαν στοιχεία ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όπως ανέφερε πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, την οποία έχει αναλάβει το εγκληματολογικό τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Ο σταθμός Γκαρ ντι Νορ είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο σε κίνηση. Καθημερινά τον χρησιμοποιούν 700.000 άνθρωποι και περισσότερα από 220 εκατομμύρια. Από τον σταθμό αυτόν αναχωρούν τραίνα με προορισμό τη βόρεια Γαλλία, αλλά για διεθνείς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

(φωτογραφία αρχείου)