Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Ντούντα, για την έκρηξη στην Πολωνία. Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια ζωών», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Συμπληρώνει ότι «το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση και οι Σύμμαχοι διαβουλεύονται στενά. Είναι σημαντικό να τεκμηριώνονται όλα τα γεγονότα».

ΕΕ: Tην ανησυχία της από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Την ανησυχία της από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία, μετά από μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει: «Είμαι ανήσυχη από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία, μετά από ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και το ισχυρότερο μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την Πολωνία και τους Ουκρανούς φίλους μας.»

Γερμανία: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με την Πολωνία και το ΝΑΤΟ, δήλωσε η υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και βρισκόμαστε σε επαφή με τους πολωνούς φίλους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, αναφερόμενη στο αποψινό περιστατικό επί πολωνικού εδάφους και στον θάνατο δύο ανθρώπων. «Η σκέψη μου είναι στην Πολωνία, τον στενό σύμμαχο και γείτονά μας», έγραψε η υπουργός στο Twitter στην αγγλική και στην πολωνική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι δυο πύραυλοι χτύπησαν το πολωνικό χωριό Πρεζέβοντο στην επαρχία Λούμπλιν, στα ουκρανικά σύνορα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έχει συγκαλέσει επειγόντως συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και αμυντικών υποθέσεων. Σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, επρόκειτο για ρωσικούς πυραύλους, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από το Λευκό Οίκο, ενώ το αρνείται και η Μόσχα. Σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.