Αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε σήμερα σε επιβατικό αεροσκάφος που βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού.

Το αεροπλάνο ανήκει στον εθνικό αερομεταφορέα του Λιβάνου Middle East Airlines (MEA).

«Το αεροπλάνο χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα την ώρα που προσγειωνόταν. Η σφαίρα καρφώθηκε κοντά στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της Διακεκριμένης Θέσης (Business Class). Δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο διενεργείται έρευνα για το περιστατικό», δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Λιβάνου Φάντι ελ Χασάν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Η βουλευτής Πόλα Γιακουμπιάν, η οποία επέβαινε στη συγκεκριμένη πτήση, κοινοποίησε μέσω twitter φωτογραφίες από την τρύπα που άνοιξε η αδέσποτη σφαίρα λίγο πάνω από τη θέση της (2F). «Πρέπει να μπει τέλος στο ζήτημα των ανεξέλεγκτων όπλων και των αδέσποτων σφαιρών», έγραψε σε ανάρτησή της.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι βρίσκεται στα νότια περίχωρα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που είναι υπό τον έλεγχο της σιιτικής Χεζμπολάχ.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί στη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων είναι σύνηθες φαινόμενο στον Λίβανο, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι επικρίσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές ή προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από αδέσποτες σφαίρες.

Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού αναφέρονται κάθε χρόνο 7-8 περιστατικά με αεροσκάφη που δέχονται αδέσποτες σφαίρες, ανέφερε στο Reuters ο πρόεδρος της Middle East Airlines, Μοχάμαντ ελ Χουτ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε καταγραφεί ανάλογο συμβάν με αεροπλάνο που δεν ήταν σταθμευμένο.