Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά την απόφαση να αποσύρει το οικονομικό πρόγραμμα του προκατόχου του, προειδοποίησε, ότι μπορεί να λάβει «πολύ δύσκολες» αποφάσεις για την οικονομία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Τζέρεμι Χαντ άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται επιστροφή στη λιτότητα, αφού εγκαταλείφθηκε το οικονομικό πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του στην κυβέρνηση της Λιζ Τρας, ο Κουάζι Κουάρτενγκ.

Σημειώνεται, πως ο Χαντ ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή μετά τη θύελλα που προκάλεσε στις αγορές το «αναπτυξιακό σχέδιο» του Κουάρτενγκ. Σήμερα παρουσίασε τις «γενικές γραμμές» του μεσοπρόθεσμου προϋπολογισμού ο οποίος επισήμως θα ανακοινωθεί στην ολότητά του στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως είπε, ίσως χρειαστεί να ληφθούν «πολύ σκληρές» αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και την αύξηση των φόρων – μια πλήρης αποκήρυξη του αρχικού σχεδίου της Τρας. Διαβεβαίωσε όμως ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «να στηρίξει τους ευάλωτους».