Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο σπουδαίος πυγμάχος Earnie Shavers, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει δύο φορές τον Μοχάμεντ Άλι, ενώ στα γυρίσματα της ταινίας «Ρόκι» παραλίγο να σκοτώσει τον Σιλβέστερ Σταλόνε από την σφοδρότητα των χτυπημάτων του.

Σύμφωνα με το deadline.com, τα αίτια του θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, ενώ κατά πληροφορίες πέθανε την Τετάρτη. Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα κατέγραψε την σπουδαία καριέρα του Shavers και σημείωσε ότι αγωνίστηκε σε 89 αγώνες πετυχαίνοντας 74 νίκες, εκ των οποίων οι 68 ήταν με νοκ άουτ, ενώ είχε 14 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Μάλιστα, αγωνίστηκε δύο φορές με τον Μοχάμεντ Άλι για τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο Madison Square Garden, το 1977 έμεινε στην ιστορία για τη σκληρότητά του. «Ο Έρνι με χτύπησε τόσο δυνατά, που τρόμαξε τους συγγενείς μου πίσω στην Αφρική», είπε μετά τον αγώνα ο Άλι, ο οποίος κέρδισε με ομόφωνη απόφαση των κριτών.

Έπειτα, η τρίτη φορά που διεκδίκησε τον τίτλο ήταν απέναντι στον Λάρι Χολμς το 1979 σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Ο Shavers έχασε από τεχνικό νοκ άουτ ενώ ο αντίπαλός του κατάφερε να μείνει όρθιος παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τις σκληρές γροθιές του.

Η συνάντηση με τον «Ρόκι Μπαλμπόα»

Ο Earnie Shavers το 1982 έβλεπε την καριέρα του να βρίσκεται σε πτώση, σύμφωνα με την marca.com και έτσι δέχθηκε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του αντιπάλου του Σιλβέστερ Σταλόνε στην τρίτη ταινία του «Ρόκι». Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος ο «Sly» ζήτησε από τον Σέιβερς να τον χτυπήσει με όλη του τη δύναμη. Τότε ο Σέιβερς άρχισε να τον χτυπάει με το αριστερό χέρι που δεν ήταν το δυνατό του σημείο.

Μάλιστα ήταν τόσο δυνατά τα χτυπήματα που ο Σταλόνε πήγε στην τουαλέτα και έκανε εμετό. Εν τέλει τον ρόλο του αντιπάλου του Σιλβέστερ Σταλόνε πήρε ο «Mr T» ο οποίος ενσάρκωσε τον πυγμάχο «Clubber Lang».