Αντιμέτωπος με την ευλογιά των πιθήκων ήρθε ένας ομοφυλόφιλος πορνοστάρ ο οποίος θέλησε να μοιραστεί μέσω των social media την δυσάρεστη εμπειρία του, μέρα με τη μέρα, «για να εκπαιδεύσει» το κοινό και να ξέρει τι να περιμένει σε περίπτωση που κολλήσει.

Ο Silver Steele, από το Χιούστον του Τέξας, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα ευλογιάς των πιθήκων γύρω στις 11 Ιουλίου, όταν άρχισαν να εμφανίζονται μικρές λευκές κηλίδες σαν σπυράκια γύρω από το στόμα του και εκείνος αρχικά υπέθεσε ότι ήταν κοψίματα από το ξυράφι που ξυρίζεται. Γρήγορα όμως, οι μικρές λευκές κηλίδες έγιναν τεράστιες φουσκάλες.

Για τρεις εβδομάδες, ο Silver παρακολουθούσε τις κηλίδες να μεγαλώνουν, να γίνονται κόκκινες φουσκάλες που τον πονούσαν φρικτά μέχρι που τελικά, ξεφλούδισαν και άρχισαν να επουλώνονται.

Ο Steele παρατήρησε για πρώτη φορά τα σημάδια μετά από ένα πάρτι στο οποίο πήγε στις 4 Ιουλίου και αρχικά σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κόψιμο από ξυράφι, σύμφωνα με το Insider. Τέσσερις ημέρες αργότερα, παρατήρησε ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί και ότι «οι λεμφαδένες μου ήταν πρησμένοι, πονούσα στην κατάποση και είχα πρόβλημα να κινηθώ».

Αφού πήγε στο γιατρό, επιβεβαίωσε ότι είχε κολλήσει ευλογιά των πιθήκων. Πυρετός, ρίγη και νυχτερινές εφιδρώσεις ήταν τα συμπτώματα τα οποία συνέχισε να παρουσιάζει.

Μέσα σε 48 ώρες, οι φουσκάλες άρχισαν να πονούν ενώ τα συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γρίπης υποχώρησαν. «Υπήρχαν στιγμές που κυριολεκτικά καθόμουν και απλά έβλεπα τηλεόραση και ξαφνικά ήταν σαν να σε μαχαιρώνουν με πολλά μαχαίρια. Ο πόνος ήταν αρκετά έντονος» είπε μεταξύ άλλων ο Steele ο οποίος εμφάνισε επίσης στρεπτόκοκκο ενώ έπασχε από ευλογιά των πιθήκων και είπε ότι κόντεψε να λιποθυμήσει όταν ο γιατρός εξέταζε τον λαιμό του.

«Πήρε το γλωσσοπίεστρο και ξαφνικά από τον πόνο όλα άρχισαν να μαυρίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Steele έχει λάβει το εμβόλιο TPOXX – το οποίο χρησιμοποιείται για την ευλογιά και μπορεί να χορηγηθεί μόνο με ειδική άδεια από το CDC – και ενθαρρύνει άλλους να εμβολιαστούν όταν μπορούν.

Ο ομοφυλόφιλος πορνοστάρ επισκέπτεται γιατρό ο οποίος έχει πελάτες κυρίως γκέι άντρες – μεταξύ των οποίων εξαπλώνεται κυρίως ο ιός, αλλά δεν θεωρείται Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα και μπορεί να προσβληθεί ο οποιοσδήποτε.

Ο Steele είπε ότι «άρχισε να νιώθει ξανά άνθρωπος» γύρω στη 18η ημέρα και στο τέλος της καραντίνας του, αποκάλυψε ότι έχασε 14,5 κιλά και σιγά σιγά επανέρχεται στα κιλά που ήταν πριν νοσήσει από την ευλογιά των πιθήκων.