Διαθέτει πάνω από 10.000 αναμνηστικά της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και σκοπεύει να αυξήσει και άλλο τη συλλογή της. Πρόκειται για τη Γιαν Χούγκο που δηλώνει περήφανη για τα αντικείμενα που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αλλά και γιατί έχει δει από κοντά μέλη της οικογένειας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Γιαν Χούγκο έχει χαρακτηριστεί «η ”βασίλισσα” με την μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην Αυστραλία».

«Μεγαλειοτάτη, ελπίζω να έχετε μια υπέροχη γιορτή για το Ιωβηλαίο σας και ελπίζω να είστε για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια Βασίλισσά μας, γιατί όλοι σας αγαπάμε» δηλώνει η Χούγκο από το σαλόνι της στο Nulkaba, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με το «Reuters», ξεκίνησε το 1981 με ένα συλλεκτικό νόμισμα για τον εορτασμό του πριγκιπικού γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αφορά τη βασίλισσα Ελισάβετ με πάνω από 2.500 κομμάτια αφιερωμένα σε αυτήν.

Τα πορτρέτα των Βρετανών βασιλικών μελών ξεπροβάλλουν από κάθε είδους σουβενίρ όπως πορσελάνινα πιάτα, κούπες, τσαγιέρες έχοντας γεμίσει τα ντουλάπια του σπιτιού της μαζί με κούκλες και αγαλματίδια της βασίλισσας και των κόργκι της.

Η Γιαν Χούγκο έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί από τη δουλειά της στο λιανικό εμπόριο και περνάει το χρόνο της φροντίζοντας τα εγγόνια η Χούγκο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχει μια υπέροχη “δουλειά”. Πόσους ανθρώπους ξέρετε (που) είναι στην ίδια δουλειά για πάνω από 70 χρόνια και πρέπει να κάνουν κάποια υπηρεσία κάθε μέρα; Νομίζω ότι υπάρχουν μόνο δύο μέρες σε αυτά τα 70 χρόνια που ήταν πολύ άρρωστη και δεν έκανε κάτι» λέει εξηγώντας πως θαυμάζει την αφοσίωση της Ελισάβετ στα βασιλικά της καθήκοντα.

Οι συναντήσεις με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Συνάντησε τον αγαπημένο της πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν όταν επισκέφθηκαν την Αυστραλία, καθώς και τον πρίγκιπα Κάρολο με τη δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ δεν έχει συναντήσει ποτέ τη βασίλισσα, καθώς σε μια από τις επισκέψεις της Ελισάβετ στην Αυστραλία, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια.

Ερωτηθείσα για τη συλλογή της, η Χούγκο είπε ότι «οι γαμπροί της θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι φυλαγμένη κάπου. Στις γιορτινές μέρες τους αρέσει να τη βλέπουν, ενώ τα εγγόνια μου την έχουν ήδη μοιράσει».

Σημειώνεται ότι βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει 70 χρόνια στον θρόνο και το πλατινένιο ιωβηλαίο αποτελεί έμπνευση για τους εμπόρους. Η γιορτή του «Platinum Jubilee» θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου σε μια τετραήμερη αργία, που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις κονσέρτα και πάρτι.