Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε σήμερα στο Κίεβο με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform και το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ουισαστική η συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα. Η υποστήριξη εκ μέρους των χωρών σας είναι σημαντική και πολύτιμη για εμάς. Ευχαριστώ που σήμερα είστε δίπλα μας και αλληλέγγυοι με τον ουκρανικό λαό», υπογράμμισε στη σχετική ανάρτησή του ο Ζελένσκι.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως με τέτοια υποστήριξη η Ουκρανία θα νικήσει:

«Νομίζω, ότι με τις κοινές μας προσπάθειες θα μπορέσουμε να νικήσουμε. Να νικήσουμε σημαίνει επιστροφή στην Ουκρανία όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών μας στο έδαφος μας».

Γερμανικό «ναι» στο αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης για ένταξη στην ΕΕ

Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει σύντομος δρόμος για την ουκρανική ένταξη.

Εξάλλου, ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία της γερμανικής πρεσβείας στο Κίεβο στο πλευρό του Ουκρανού ομολόγου της Ντμίτρο Κουλέμπα, η Μπέρμποκ τόνισε ότι η Γερμανία θα εκμηδενίσει τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας και ότι «αυτό θα ισχύει για πάντα».