Καταγράφηκαν και φέτος οι παγκόσμιες εμμονές της χρονιάς. Στο νούμερο ένα της λίστας, βρίσκεται το iphone, αφού έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εθισμός σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Το φιλανθρωπικό έργο της Lindsay Lohan, βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Το ταξίδι που έκανε τον Δεκέμβριο του 2009 στην Ινδία έστρεψε την προσοχή στην κίνηση παιδιών για ένα ντοκιμαντέρ στο BBC. Μερικές εβδομάδες αργότερα, φιλοξένησε έναν έρανο του Λονδίνου για τα θύματα σεισμού της Αϊτής.

Όμως η προσωπική της ιστορία ήταν αυτή που την ανέδειξε ως ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα, όταν αποκάλυψε σε εφημερίδα ότι προσπάθησε να καλύψει τα προβλήματά της με το αλκοόλ.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται το iPad , που με την τεράστια επιτυχία που σημειώνει στις πωλήσεις, αναμένεται να αντικαταστήσει τον κλασσικό υπολογιστή.

Οι πωλήσεις λευκωμάτων της παράστασης του Glee, έσπασαν το ρεκόρ των Beatles και βρέθηκαν στην τέταρτη λίστα των εμμονών μας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Γερμανία, αφιερώθηκε στο πρόγραμμα του Glee.

Το δημοφιλές ριάλιτι «Jersey Shore» υπέγραψε για δεύτερη σεζόν με το ΜTV και έτσι συνέχισε την μεγάλη επιρροή του, από την πέμπτη θέση στη λίστα των εμμονών της χρονιάς.

To Facebook συμπληρώνει την έκτη θέση στη λίστα, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένου και της βασίλισσας Ελισάβετ!

Οι κοριοί βρίσκονται στην έβδομη θέση αφού τον Αύγουστο, το Μανχάταν κέρδισε την αμφίβολη διάκριση της ονομασίας της πιό μολυσμένης πόλης στην Αμερική.

Το κίνημα του «Τea Party» προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι αντιπροσωπεύει. Η νίκη του κινήματος στις 19 Ιανουαρίου επικύρωσε το Κόμμα για την έδρα στη Γερουσία της Μασαχουσέτης, καθιστόντας το στην όγδοη θέση των εμμονών της χρονιάς.

Δύο ιάπωνες σχεδιαστές έγιναν η αφορμή για να δημιουργηθεί μια σειρά από λαστιχένια βραχιόλια που έγιναν μόδα και εμμονή σε όλους τους εφήβους. Η συγκεκριμένη δημιουργία κατακτά την έννατη θέση.

Στη δέκατη θέση της λίστας βρίσκεται το best seller του Stieg Larsson, «The Girl». Το βιβλίο προκάλεσε υστερία και πούλησε περισσότερα από 45 εκατομμύριο αντίγραφα σε όλο τον κόσμο!


Το iphone

Η Lindsay Lohan

Το iPad

Glee

«Jersey Shore»

«Facebook»

κοριοί

«Τea Party»

Τα λαστιχένια βραχιόλια

Ο Stieg Larsson