Θρηνεί η Αυστραλία για το θάνατο πέντε παιδιών και τον τραυματισμό άλλων, σε δυστύχημα με φουσκωτό κάστρο, μέσα στο οποίο έπαιζαν και το οποίο παρασύρθηκε από ριπή ανέμου στη διάρκεια σχολικής γιορτής για το τέλος του τριμήνου.

Πλήθος κόσμου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους κατοίκους της μικρής παραλιακής πόλης στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα.

Τρία αγόρια και ένα κορίτσι ηλικίας 12 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας 11 ετών σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, κατά το οποίο τα παιδιά έπεσαν στο έδαφος από ύψος περίπου 10 μέτρων σε σχολείο του Ντέβονπορτ. Άλλα τρία παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώνονται στην Αυστραλία με τέτοιου είδους παιχνίδια.

«Η τραγωδία που σημειώθηκε χθες είναι κάτι που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Είναι συγκλονιστική, σπαρακτική. Απλώς δεν την χωράει ο νους» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Τασμανίας Πίτερ Γκάτγουεϊν.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με ειδικούς στην ασφάλεια χώρων εργασίας για να ερευνήσει πόσο ψηλά σηκώθηκε το κάστρο από τον αέρα, αν όλα τα παιδιά που τραυματίστηκαν βρίσκονταν μέσα σε αυτό, την κατεύθυνση της ριπής του ανέμου και αν και πώς το φουσκωτό κάστρο ήταν δεμένο στο έδαφος.

Επίσης οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδιών που σκοτώθηκαν: Άντισον Στιούαρτ (11), Ζέιν Μέλορ (12), Τζάι Σίχαν (12), Τζαλάιλα Τζέιν-Μάρι Τζόουνς (12) και Πίτερ Ντοντ (12).

Πολλοί κάτοικοι έχουν εναποθέσει λουλούδια κοντά στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα ενώ οι τοπικοί αξιωματούχοι του Ντέβονπορτ δηλώνουν ότι όλη η πόλη των 23.000 κατοίκων προσπαθεί να διαχειριστεί τη θλίψη που της έχει προκαλέσει το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Αυστραλία - Λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος

«Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς μπορεί να χάσαμε αυτά τα παιδιά» είπε η δήμαρχος του Ντέβονπορτ Ανέτ Ρότκλιφ σε δηλώσεις που έκανε στο Australian Broadcasting Corp.

«Όλοι γνωρίζουν κάποιον (που επλήγη από το δυστύχημα) και ήδη βλέπουμε ανθρώπους να ανταλλάσσουν αγκαλιές και να αλληλοϋποστηρίζονται. Ξέρω ότι αυτό θα συνεχιστεί» σημείωσε η δήμαρχος.

«Μικρά παιδιά διασκέδαζαν στο ύπαιθρο με τις οικογένειές τους και αυτό μετατράπηκε σ’ αυτή τη φρικτή τραγωδία, αυτή την περίοδο της χρονιάς, σου ραγίζει την καρδιά» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, χαρακτηρίζοντας το δυστύχημα «σπαρακτικό».