Τη δέσμευση να κερδίσει τη μάχη κατά του κορονοϊού ανέλαβε σήμερα, Τετάρτη (15/12) ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην πρώτη σημαντική του ομιλία στο Κοινοβούλιο, κάνοντας έκκληση στους Γερμανούς να εμβολιαστούν, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την κρίση.

«Λέω στους πολίτες της χώρας μας, ναι, τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, ναι, θα κερδίσουμε τη μάχη κατά αυτής της πανδημίας με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ναι, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, θα ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο Σολτς.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνησή του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στο οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, καθοριστικό ρόλο έχει το σχετικά υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει όλα τα μέσα του κράτους απέναντι σε μια «μειοψηφία ακραίων» αντιεμβολιαστών, ύστερα από τις απειλές κατά της ζωής εκ μέρους του κινήματος αυτού σε βάρος πρωθυπουργού κρατιδίου και μετά από πολλές διαδηλώσεις.

«Αυτό που υπάρχει επίσης σήμερα στη Γερμανία είναι άρνηση της πραγματικότητας, οι παράλογες ιστορίες συνωμοσίας, η σκόπιμη παραπληροφόρηση και ο βίαιος εξτρεμισμός», δήλωσε ενώπιον της Bundestag ο Σολτς, υποσχόμενος μια απάντηση «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα του δημοκρατικού κράτους δικαίου μας».